Robert Fico: S tou pomstou veľmi opatrne, pán Šimečka! (VIDEO)
23 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Slovo „pomsta“ sa stalo najrozšírenejším slovom v politických prejavoch slovenskej opozície, konštatoval predseda vlády Robert Fico (Smer-SSD) na úvod stanoviska vlády k odvolávaniu ministra vnútra, Matúša Šutaja Eštoka.

V súvislosti s domnelou pomstou Fico pripomenul príbeh advokáta Krivočenka, ktorý vo väzení nakoniec zomrel na covid a jeho rodina sa nevedela domôcť informácií bez notárskeho splnomocnenia. Advokát Krivočenko zomrel aj napriek výhovorkám, že nebola pľúcna ventilácia. Fico sa teda na predkladateľa návrhu Michala Šimečku obrátil s otázkou, o akej pomste to opozícia hovorí. Dnes, keď aktuálny minister vmätra koná podľa zákona, hovorí sa o pomste. Fico pripomenul viacero veľmi nepekných prípadov, ku ktorým sa ich aktéri v rozprave určite vrátia, no predkladateľovi ich rozhodne nepraje zažiť.

Kurilovská: Ministra odvolávate, lebo konal zákonne (VIDEO)
Opozícia si už pred schválením PVV „brúsila zuby“ na odvolávanie ministra vnútra za jeho údajné porušenie zákona. Bývalá riaditeľka Akadémie policajného zboru Lucia Kurilovská tvrdí, že minister vnútra Šutaj Eštok (Hlas-SD) je odvolávaný za to, že... Čítať ďalej
23 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Je medzi nimi napríklad prípad, kedy obvinený nebol uvoľnený ani na pohreb vlastného otca, či všemožné prieky voči obvineným, z ktorých mnohí boli nakoniec prepustení.

Podľa Roberta Fica nemožno fungovať, ak si prichádzajúca vládna garnitúra nevymení dôveryhodných ľudí do vedúcich pozícií a predkladateľovi pripomenul, ako sa Štefan Hamran stal policajným prezidentom. Bez výberového konania a vypočutia na výbore, pričom taký zákon prešiel na základe tlaku MVO a médií. „Minister ho vymenoval na priamo a ja som od vás nepočul ani slovo a dnes hovoríte, akým nechutným spôsobom bol aj prezident PZ odvolaný,“ upozornil Robert Fico.

„Pozor na slovo pomsta, my hovoríme o aplikácii právnych predpisov,“ozrejmil Fico s tým, že pripomenul dnešné predbežné rozhodnutie o správnosti postavenia Jána Čurillu mimo službu. Podľa Fica si súčasná opozícia zahráva so situáciou tak, ako to robila predchádzajúca vláda pri odmietnutí vymenovania predsedu výboru pre národnostné menšiny.

Fico verí, že množstvo z tých vecí, za ktoré by sa dalo pomstiť v rozprave odznejú – Vianoce strávené vo väzbe bez kontaktu s rodinou, kde obvinený dostal vulgárny a výhražný list od väzňa zo susednej cely, no pošta od rodiny mu bola zadržiavaná a množstvo ďalších prípadov, ktoré so zákonným jednaním ich aktérov nemali nič spoločné.

Čurilla OSTÁVA mimo službu. Advokát Kubina oznámil rozhodnutie
Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštók (Hlas-SD), ktorý chcel ukončiť vojnu v polícii, aktuálne čelí odvolávaniu. Napriek tomu, že Špeciálna prokuratúra, pod taktovkou Lipšica urobila krok, ktorým "Čurillovcov" na polícii zabetónovala, a tým získali... Čítať ďalej
23 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Opozícia sa síce oháňa vyjadreniami o dobrých vzťahov, no Fico tvrdí, že netuší, čo sú dobré vzťahy. A v tomto duchu prečítal aj vládne stanovisko, v ktorom sa vláda SR nezhoduje s návrhom opozičných poslancov na odvolanie ministra vnútra Šutaja Eštoka.

Výrok dňa

Robert Fico: "DenníkN nie je záväzný právny predpis. DenníkN je nepriateľské slovenské médium."

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!