Pozrite na tú mzdu! Mnohým občanom sa z tej SUMY aj hlava zakrúti
23 | 11 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Sveta žiť! Po tejto informácii vás vôbec neprekvapí, že pani prezidentka je ochotná zniesť aj trochu kritiky.  Najviac z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobila v roku 2022 prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Nasleduje Eduard Heger, ktorý minulý rok zastával funkciu predsedu vlády. Najmenšie príjmy mal vtedajší predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). Vyplýva to z oznámení funkcií, zamestnaní, činností a majetkových pomerov verejných funkcionárov za rok 2022, ktoré sú zverejnené na webe parlamentu.

Čaputová zjavne finančné problémy nemá

Prezidentka za výkon verejnej funkcie v kalendárnom roku 2022 uviedla v oznámení príjem vo výške 159.313 eur. Iný príjem neuviedla. Hlava štátu tiež priznala nehnuteľný majetok ako rodinný dom, chatu a ornú pôdu v Pezinku. Priznala i vlastníctvo auta, úspory aj hypotekárny úver.

Heger je na tom horšie

Expremiér Heger podľa zverejneného priznania zarobil v minulom roku 68.541 eur z výkonu verejnej funkcie. Ani on neuviedol iný príjem. Vlastní byt v bratislavskej Dúbravke či ornú pôdu v Jablonci. Priznal tiež podiel v s. r. o., ale aj hypotekárny úver.

Kollárovi po medializovaných informáciach, táto suma naozaj nepomôže

Kollár minulý rok zarobil 45.885 eur za výkon verejnej funkcie. Priznal viacero nehnuteľností, napríklad dom v bratislavskom Starom Meste, na thajskom Koh Samui či v Dubaji, chatu v rakúskom Bergu i byt v Španielsku. Medzi hnuteľným majetkom uviedol zariadenie nehnuteľností, umelecké diela zberateľskej hodnoty či zbierku hodiniek a šperkov. Priznal i vklady v bankách, ochranné známky, cenné papiere, akcie v akciových spoločnostiach i obchodné podiely v s. r. o.

Snaha o zametenie inkvizičných praktík Čurillovcov pretrváva
Kauza Čurillovci je pre väčšinu verejnosti stále hlavolamom. Na jednej strane sú ich podozrivé vypočúvacie metódy podložené zvukovými dôkazmi, na druhej strane prezumpcia neviny trvá. Tá je prejavom korektnosti prístupu prokuratúry i ministerstva... Čítať ďalej
23 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik