Pavla Ruska uznal súd za vinného z podvodu. Trest mu nezvýšili, stačí 19 rokov za zmenky
23 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Bývalý minister hospodárstva a exšéf televízie Markíza Pavol Rusko je vinný z pokračovacieho subvenčného podvodu v kauze neziskovej organizácie Maják nádeje.

Senát Mestského súdu Bratislava I upustil od uloženia súhrnného trestu. Proti štvrtkovému rozsudku je možné podať odvolanie. Pavol Rusko si v súčasnosti odpykáva 19 rokov väzenia pre kauzu falšovania televíznych zmeniek.

Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I navrhol uznať bývalého ministra hospodárstva a exšéfa televízie Markíza Pavla R. za vinného zo subvenčného podvodu v kauze neziskovej organizácie Maják nádeje. Od uloženia súhrnného trestu navrhol upustiť vzhľadom na to, že si Pavol R. odpykáva 19 rokov väzenia za falšovanie televíznych zmeniek. Obžalovaný vinu odmieta, stíhanie považuje za účelové.

tasr

Prokurátor vo svojej záverečnej reči pred senátom Mestského súdu Bratislava I zdôraznil, že vinu obžalovaného v kauze Maják nádeje považuje za preukázanú. Jeho konanie hodnotí ako úmyselné. Pavol R. verí, že rozsudok bude spravodlivý a potvrdí "lživosť obvinení".

Podľa obžaloby mal Pavol R. ako riaditeľ neziskovej organizácie Maják nádeje v roku 2015 financovať muzikál Rómeo a Júlia z peňazí účelovo viazaných na činnosť azylového centra. Celkovo malo ísť o sumu prevyšujúcu 100.000 eur.

Nezisková organizácia Maják nádeje vznikla v roku 2002 ako spoločný projekt bratislavského Starého Mesta a Nadácie Markíza. Azylové centrum sídlilo v budove na Karpatskej ulici v Bratislave.

Pavol R. bol v minulosti právoplatne odsúdený na 19 rokov väzenia pre kauzu falšovania televíznych zmeniek. Zatiaľ neprávoplatne ho v septembri oslobodili v kauze prípravy vraždy jeho bývalej spoločníčky v TV Markíza Sylvie Klaus-Volzovej.

Čurilla OSTÁVA mimo službu. Advokát Kubina oznámil rozhodnutie
Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštók (Hlas-SD), ktorý chcel ukončiť vojnu v polícii, aktuálne čelí odvolávaniu. Napriek tomu, že Špeciálna prokuratúra, pod taktovkou Lipšica urobila krok, ktorým "Čurillovcov" na polícii zabetónovala, a tým získali... Čítať ďalej
23 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik