PRVÁ VEĽKÁ INVESTÍCIA! Na Slovensku vyrastie veľká "baterkáreň" (GALÉRIA)
23 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Okres Nové Zámky je známy skôr poľnohospodárskou produkciou. Do budúcna sa v Šuranoch ráta so závodom na výrobu batérií do elektromobilov. Jej kapacita má byť spočiatku 20 gigawatthodín batérií ročne s tým, že je možné dvojnásobné zdvojnásobenie výroby. Výroba by sa mala spustiť už v roku 2026 a továreň zamestná 1500 zamestnancov. O podpise zmluvy so spoločnosťou Gotion InoBat Batteries (GIB) informovala aj ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD).

Memorandum o spolupráci, ktoré podpísala v stredu, 22. novembra Denisa Saková (Hlas-SD), premiér Robert Fico (Smer-SSD) a zástupcovia firmy GIB  prinesie do Šurian investíciu, od ktorej si aj premiér, aj ministerka sľubujú investíciu, ktorá Slovensko posunie k tomu, aby sa stalo svetovou špičkou vo výrobe automobilov.

Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Zmluva sa podpisovala v stredu

„So spoločnosťou Gotion InoBat Batteries (GIB) sme v stredu spolu s predsedom vlády SR Robertom Ficom podpísali Memorandum o porozumení o investícii do prvej veľkej baterkárne na Slovensku,“ informuje na Facebooku Saková s tým, že vďaka moderným technológiám vznikne 1500 pracovných miest, čim Slovensko potvrdí svoju pozíciu automobilovej veľmoci.

Smer SNEMUJE: Lepšie, pokojnejšie a bezpečnejšie!
Základným politickým cieľom strany Smer-SD je úspešné vládnutie zakončené v roku 2027 opätovným víťazstvom v parlamentných voľbách. Predseda vlády a strany Robert Fico to uviedol na piatkovom slávnostnom sneme Smeru na Bratislavskom hrade. V... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Celoeurópsky význam

Táto investícia podľa Sakovej slov je kľúčovou pre elektromobilitu a automobilový priemysel v rámci celej Európy.

„Podpísanie memoranda je len prvý krok, ktorým spoločne deklarujeme, že na Slovensku sú výborné predpoklady pre príchod tak významnej investície, ale k jej definitívnemu príchodu nás čaká ešte veľa intenzívnej práce, príprav a vyjednávaní,“avizuje ministerka, ktorá mieni posilniť trend Slovenska byť svetovou jednotkou vo výrobe áut na počet obyvateľov s prihliadnutím na „zelené technológie“, ktoré čakajú automobilový sektor.

Spokojný premiér, aj predseda predstavenstva GIB

„Príchod zahraničných investícií, tvorba pracovných miest, technologický transfer a prílev kapitálu do krajiny sú priamym potvrdením vzájomnej dôvery medzi vládou a investormi,“uviedol pre denník Pravda po podpise memoranda o porozumení Fico.

„Dokončenie továrne bez uhlíkovej stopy výrazne posunie proces udržateľného rozvoja v Európe a prispeje k novej globálnej energetickej transformácii,“ konštatoval predseda predstavenstva GIB Li Zhen.

Úspešný startup

„GIB je jedinečným príkladom silného partnerstva medzi rýchlo sa rozvíjajúcim startupom so špičkovými skúsenosťami v rozvoji projektov a znalosťami slovenského kontextu a technologickým lídrom schopným poskytnúť plný rozsah technológie a výrobné kapacity na zvýšenie výroby. Spoločne sme schopní umiestniť Slovensko a Európu do stredu zelenej ekonomiky,“upozornil pri podpise memoranda šéf spoločnosti InoBat Marián Boček.

BLÍŽI SA BLACK FRIDAY! Ministerka má dobrú správu
KONIEC umelého zvyšovania cien kvôli “AKCIOVÝM” ZĽAVÁM! Novopečená ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas SD) oznámila na sociálnej sieti potešujúcu správu. Potešujúcu najmä pre spotrebiteľov, teda pre nás všetkých. Saková na rokovanie vlády... Čítať ďalej
22 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!