Kurilovská: Ministra odvolávate, lebo konal zákonne (VIDEO)
23 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Opozícia si už pred schválením PVV „brúsila zuby“ na odvolávanie ministra vnútra za jeho údajné porušenie zákona. Bývalá riaditeľka Akadémie policajného zboru Lucia Kurilovská tvrdí, že minister vnútra Šutaj Eštok (Hlas-SD) je odvolávaný za to, že Šutaj Eštok by zákon porušil, keby nekonal tak, ako konal.

Opoziční poslanci Národnej rady (NR) SR z klubov Progresívne Slovensko (PS), KDH, SaS a Matovičovho hnutia, Za ľudí, KÚ podali v stredu návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Hlas-SD). Z funkcie by mal podľa opozície odísť pre čistky vo vedení polície, ako aj pre porušenie zákona. Kritizujú aj opatrenia na slovensko-maďarských hraniciach, označili ich za divadlo.

„Už svojimi prvými krokmi v úrade obchádza zákon a súdy museli naprávať jeho rozhodnutia. Taký minister sa má sám poberať s hanbou a už po pár dňoch bol ´zrelý na uterák´. Ukázalo sa, že verne slúži Robertovi Ficovi,“ skonštatoval Michal Šimečka (PS) na tlačovej konferencii. Kritizuje Šutaja Eštoka tiež za to, že sa vyhrážal sudcovi disciplinárnym konaním iba preto, že nerozhodol tak, ako by si prial.

Opozícia podala návrh na ODVOLANIE ministra vnútra Šutaja Eštoka z funkcie
Opozícia chce odvolávať ministra vnútra z funkcie. Šimečka na jeho adresu nešetril kritikou. Opoziční poslanci Národnej rady (NR) SR z klubov Progresívne Slovensko (PS), KDH, SaS a hnutia Slovensko, Za ľudí, KÚ podali v stredu návrh na vyslovenie... Čítať ďalej
22 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

„Minister vnútra by porušil zákon, keby nekonal takým spôsobom, akým konal. Zákon, ktorým je viazaný – o štátnej službe, príslušníkom Policajného zboru a ďalších zložiek jasne hovorí o tom, že minister vnútra musí dočasne pozbaviť výkonu štátnej služby toho príslušníka Policajného zboru, voči ktorému je vznesené obvinenie priamo súvisiace s výkonom jeho činnosti, s výkonom štátnej služby. Keby pokračoval vo výkone štátnej služby, bol by priamo ohrozený ten výkon a záujem, či už verejný, respektíve v rámci trestných konaní,“vysvetľuje Lucia Kurilovská vo videu na Facebooku.

Kurilovská teda hovorí, že minister postupoval presne v súlade so zákonom, ktorý nepozná výnimky. Takisto nie je potrebné, aby si žiadal určitý súhlas.

„Zákon na ochranu oznamovateľov dokonca priamo ešte hovorí o tom, že tento súhlas sa nevzťahuje na to, keď zamestnávateľ postupuje tým spôsobom, že má jasný právny základ, ktorý nezáleží od jeho samotného posúdenia,“dopĺňa Kurilovská. Podľa nej vznesenie obvinenia je jasný príkaz ministrovi na dočasné pozbavenie výkonu právnej služby. Podľa Kurilovskej teda nie je žiadna pochybnosť o zákonnom konaní ministra Šutaja Eštoka.

Po SAMOVRAŽDE žiaka Romana ďalšia HRÔZA medzi DEŤMI: Šokujúce, čo si robia ŠKOLÁCI! Vystrašení rodičia, môže ZOMRIEŤ niekto ďalší
Školská šikana. Už niekoľko rokov sporadicky na verejnosť presakujú otrasné prípady fyzického, ale aj psychického násilia medzi deťmi, mnohokrát aj na základných školách. Problematike sa preto začínajú intenzívnejšie venovať aj rodičia a... Čítať ďalej
23 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!