V týchto okresoch pozor na hmlu
22 | 11 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

V Banskobystrickom kraji a v okrese Rožňava hrozia v stredu ráno hmly. V časti Košického kraja môže počas dňa aj silnejšie zafúkať. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého stupňa.

Hmly s dohľadnosťou od 50 do 200 metrov sa môžu v dotknutých okresoch ojedinele vyskytnúť v stredu do 10.00 h. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," upozorňuje SHMÚ.

Vietor môže v Košickom kraji, s výnimkou okresov Gelnica, Sobrance a Spišská Nová Ves, podľa SHMÚ dosiahnuť miestami v nárazoch rýchlosť od 65 do 85 kilometrov za hodinu. Miestami sa očakáva aj priemerná rýchlosť vetra približne 45 kilometrov za hodinu. Výstraha predbežne platí v stredu do 20.00 h.
Na toku Latorica v okrese Michalovce zároveň platí prvý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou.

Potrebujeme živých moderátorov spravodajstva?
V TV Markíza zavládla radosť nevídaná: Máme prvého virtuálneho moderátora na Slovensku! Nadšení sú odborníci na umelú inteligenciu, ale aj moderátori. Aj keď toto nadšenie nezdieľajú všetci. Obavy prejavil moderátor ta3 Peter Bielik. Avatar... Čítať ďalej
22 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!