Putin o vojne a Ukrajine. Zamyslite sa nad tragédiou!
23 | 11 | 2023 I Milan Laca

Putin vystúpil na medzinárodnom fóre G20. Čo povedal o vojne a rokovaniach s Ukrajinou?

Ruský prezident navrhol zamyslieť sa nad tým, ako zastaviť tragédiu v dôsledku nepriateľských akcií.
Tragédia

Putin počas svojho prejavu na summite G20 prostredníctvom videokonferencie hovoril o konflikte na Ukrajine. Súčasnú situáciu označil za tragédiu. Ruský líder sa na medzinárodnom fóre G20 zúčastnil prvýkrát od roku 2021. Je to jeho prvé stretnutie so západnými lídrami po dlhom čase. Svoj prejav venoval ukrajinskému konfliktu a špeciálnej vojenskej operácii. Niektorí partneri  vo svojich prejavoch povedali, že sú šokovaní „prebiehajúcou ruskou agresiou na Ukrajine“.  

Kyjev: TOTÁLNA MOBILIZÁCIA SA BLÍŽI!
Na Ukrajine potvrdili plány na totálnu mobilizáciu obyvateľstva. Generál Krivonos potvrdil plány Ukrajiny na úplnú mobilizáciu obyvateľstva. Už to pripravujú Bývalý zástupca veliteľa Síl pre špeciálne operácie ukrajinských ozbrojených síl... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Milan Laca

Putinova výzva

Putin osobitne zdôraznil potrebu nájsť spôsoby, ako čo najskôr ukončiť túto tragédiu. Poznamenal, že Rusko nikdy neodmietlo rokovania s Ukrajinou. Naopak, bol to Kyjev, ktorý opustil proces vyjednávania, keď bol podpísaný dekrét prezidenta Volodymyra Zelenského o zákaze rokovaní s Ruskom. Podľa ruského prezidenta vojna nemôže nešokovať. Zároveň sa spýtal, či je „krvavý prevrat na Ukrajine v roku 2014, po ktorom nasledovala vojna kyjevského režimu proti jeho ľudu na Donbase“, šokujúci. Dotkol sa aj toho, čo sa deje v pásme Gazy.

Zelenskyj povedal, že Ukrajina nie je pripravená na rokovania s Ruskom

Ukrajinský prezident odmietol myšlienku mierových rokovaní s Moskvou,  napriek zložitej situácii na fronte. Západných spojencov vyzval na zvýšenie dodávok zbraní. Zelenskyj poznamenal, že Rusko sa neusiluje o ukončenie konfliktu, preto nebude možné hovoriť o uzavretí mieru za každú cenu. Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany (NSDC) Ukrajiny Olexij Danilov povedal, že Kyjev je znepokojený diskusiami západných krajín o potrebe viesť rokovania s Ruskom. Vysvetlil, že tento trend súvisí so strachom niektorých kyjevských spojencov Ruska.

České vojnové vízie: PRIPRAVUJÚ SA NA RUSOV!
Řehka: Pripravujeme sa na najhorší scenár a protivníka s jadrovými zbraňami. Medzinárodný terorizmus ďalej ohrozuje našu civilizáciu a popri Rusku je najvýznamnejšou hrozbou pre NATO, vyhlásil náčelník českého generálneho štábu Karel Řehka. Treba... Čítať ďalej
22 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!