Pellegrini varoval pred rozdelením spoločnosti, výsledkom toho bude stagnácia a úpadok
22 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Predseda parlamentu Peter Pellegrini vyzval k spojeniu rozdelenej spoločnosti, na konferencii pod gesciou EK pod názvom Spojená krajina.

"Nepoznám  v EÚ štát, ktorý by takou intenzitou viedol vlastné vnútorné vojny, kde konflikt akéhokoľvek druhu je prakticky na programe dňa," uviedol Peter Pellegrini.

"Pritom Slovensko ako také, ponúka silný príklad zjednotenia sa. Či už išlo o SNP, rok 1968, alebo svoj príbeh písala Nežná revolúcia. Napokon aj samotný jednotiaci konsenzus nás posunul do EÚ a NATO," upozornil predseda parlamentu." Slovenská republika si pripomenula 30 rokov od svojho vzniku. Máme ústavu, máme dobudované inštitúcie, len sa nám akosi stratil na tejto ceste obsah našej štátnosti. Inými slovami povedané, odpovede na otázky čo ako národ chceme, kam smerujeme a kde by sme mali byť o ďalších 30 rokov. V tomto bojovom virvare si zabúdame hľadať témy a hodnoty, ktoré nás spájajú, ktoré definujú našu spoločnosť ako takú," zdôraznil Pellegrini.

"Vyzývam z každého verejného miesta, že je nutné spojiť sa za niečo a nie proti niečomu. Ako strana sme pred voľbami ponúkli mienkotvorným elitám a zoskupeniam tému Celospoločenskej dohody, ktorá mala vytvoriť platformu na budovanie štátu a jeho štátnosti. Dať víziu, čo musíme urobiť dnes, čo zajtra a napokon o 20 rokov. Pred nami stoja civilizačné výzvy, ktoré sa dotknú života ďalších generácií a prehliadať ich je krátkozraké a nezodpovedné," upozornil Pellegrini.

"Niektorí skeptici hovoria, že Slovensko je preto rozdelené, lebo sa stratili veľké výzvy a veľké idey, na ktorých sa dalo spojiť. Ja na to odpovedám jednoducho. Tou veľkou výzvou, pre ktorú sa treba spojiť, je obyčajné ľudské šťastie každého jedného človeka žijúceho na tomto kúsku čarovnej zeme. Človeka, ktorý je šťastný v štáte bez vnútorných vojen,v štáte, ktorý má jasno kam snmeruje,na akých hodnotách stojí. Spojme sa preto pre silnú víziu štátu," vyzval predseda parlamentu Peter Pellegrini.

Šutaj Eštok: HAMRAN BOL POSTRACH! Už mám stálu náhradu
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) už vybral stáleho policajného prezidenta! Ako uviedol, bývalý policajný prezident Štefan Hamran sa netešil na svojom poste rešpektu, či dokonca obľúbenosti. Jeho osoba u jeho vlastných kolegov vyvolávala... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik