Kuriózny prípad: Meteorit vytvoril POLMETROVÚ dieru
22 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

V streche auta objavili obrovskú dieru. Polícia a aj hasiči tvrdia, že ju mohol vytvoriť meteorit.

Podľa portálu Dnes24, hasiči v Štrasburgu boli privolaní k autu, z ktorého sa šíril dym. Keď prišli na miesto, nestačili sa čudovať. V streche Renaultu Clio bola obrovská diera.

Spadol meteorit?

Ako informoval portál francebleu.fr, hasiči majú nezvyčajné podozrenie. „Máme podozrenie na pád hviezdneho telesa,“ uviedli hasiči vo svojej správe.

Našli úlomok

To, že polmetrovú dieru mohol spôsobiť meteorit, tvrdí aj polícia. Na mieste však neobjavili žiadny predmet s veľkosťou, ktorá by nasvedčovala tomu, že mohol spôsobiť také rozsiahle škody.

Neďaleko zdemolovaného auta však našli úlomok veľkosti vlašského orecha, ktorý už polícia poslala na laboratórny rozbor.

Špecialisti však oponujú. Podľa nich tak malý predmet nemohol vytvoriť 50 centimetrový otvor na streche auta. „Ak by to bol meteorit, našli by sme ho na mieste. Vzhľadom na veľkosť otvoru na streche to nemôže byť nájdený malý úlomok,“ povedal výskumník François Colas.

Podľa polície je nájdený úlomok veľmi ľahký a pripomína spálené drevo. "Aj gulička padajúca veľkou rýchlosťou môže narobiť škody. Ale najprv treba dokázať, že je to objekt pochádzajúci z vesmíru,“ dodal policajný hovorca.

České vojnové vízie: PRIPRAVUJÚ SA NA RUSOV!
Řehka: Pripravujeme sa na najhorší scenár a protivníka s jadrovými zbraňami. Medzinárodný terorizmus ďalej ohrozuje našu civilizáciu a popri Rusku je najvýznamnejšou hrozbou pre NATO, vyhlásil náčelník českého generálneho štábu Karel Řehka. Treba... Čítať ďalej
22 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!