Farkašovského jasné odporúčanie protestujúcim
22 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

V pondelok (20. novembra) sa pár študentov pred Úradom vlády v tichom proteste snažilo domôcť sa ospravedlnenia. Medzi študentov vyšli aj politici, no tí sa nič nedozvedeli – tichý protest je tichý protest. Reaguje naň aj dlhoročný redaktor a politik Karol Farkašovský (SNS).

Študenti vraj nie sú imúnni voči útokom predstaviteľov vládnych strán, no keď medzi nich vyšli Juraj Gedra a Erik Kaliňák zistiť, s čím vlastne majú problém, dozvedeli sa len, že študenti majú ticho protestovať. Farkašovský v tejto súvislosti mladým radí, aby sa viac učili a neťahali politiku do školy.

Žiadali ospravedlnenie

V pondelok (20. novembra) od rána stálo s transparentmi pred Úradom vlády zopár študentov. Ešte predtým adresovali premiérovi a šéfovi Národnej rady (NR) SR otvorený list, v ktorom oboch vyzývajú k verejnému ospravedlneniu a prehodnoteniu postoja voči novinárom.

„Ani my, študenti katedry, nie sme imúnni voči útokom zo strany predstaviteľov našej vlády na mienkotvorné média a svoj nesúhlas s politickým dianím by sme radi vyjadrili tichým protestom pred Úradom vlády,“ uviedli študenti.

TAKÁ HANBA! Slniečkarsky progresívny dorast pred úradom vlády sa nezmohol na slovo (VIDEO)
Študenti protestovali! Aby sme boli konkrétnejší - pred Úradom vlády SR protestovalo v pondelok zopár študentov žurnalistiky z UK v Bratislave voči prístupu premiéra Roberta Fica (Smer SSD) a predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas SD) k... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Tichý protest

Pred študentov predstúpili vedúci Úradu vlády Juraj Gedra a šéf premiérovho poradného tímu Erik Kaliňák. Chceli zistiť, s čím majú študenti problém, no dozvedeli sa, že majú povedať, že ide o tichý protest, takže nemusia nič hovoriť.

Erika Kaliňáka zaujímalo, v čom majú ustúpiť, pričom upozornil, že mnohí novinári majú za cieľ „robiť zle“ súčasnej vláde, ako to deklaroval aj Peter Tkačenko v tomto videu.

O čo im vlastne ide?

Dlhoročný rozhlasový a televízny redaktor a politik Karol Farkašovský (SNS) uvažuje, či sa u študentov jedná o úprimné presvedčenie, alebo o moderný pouličný aktivizmus.

„Ak chcú byť novinári, majú sa v prvom rade učiť. Odborne a ľudsky rásť, nepolitizovať, ale naberať životné skúsenosti. Tou prvou je, že politika do škôl a do médií nepatrí. Toto spojenie robí iba šarapatu,“ myslí si Farkašovský.

Posiela ich na nákupy

„Keby to vedeli určite by nepodľahli mediálnej hystérií mainstreamu, ktorý plače, že ho nechcú na úrade vlády. No plačú novinári, ktorým zachutila nadpráca a robenie politiky. Odporúčam zastaviť sa v drogérii kúpiť si zrkadlo a ono vám už najlepšie povie a otvorí váš vlastný obraz a odpovie na otázku prečo že to prečo,” uzatvára Farkašovský krátke video na Facebooku.

NEUVERITEĽNÉ! TOTO na Slovensku spôsobili progresívne médiá!
Namiesto vyplakávania, prečo sa premiér nechce rozprávať s červenými denníčkami, by médiá mali začať konečne riešiť toto - prečo sa Slovensko nachádza na chvoste rebríčka krajín, v ktorých ľudia nedôverujú médiám. Skonštatoval to v reakcii na... Čítať ďalej
22 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Ozval sa aj Blaha

„Študenti Katedry žurnalistiky v počte asi trinásť kusov držia kartóniky pred Úradom vlády a tvária sa, že bojujú za slobodu médií. Pýtam sa, kde boli študentíci vtedy, keď Matovičovci vypínali opozičné weby? Kde boli, keď Hlavným správam, ktoré čítaj státisíce ľudí, odoprela prezidentka Čaputová prístup do Prezidentského paláca? Kde boli, keď vyhodili šéfa spravodajstva RTVS iba preto, lebo v televízii dostal priestor bývalý disident a ex-premiér Čarnogurský?," pýtal sa na Telegrame Blaha pripomínajúc ďalšie praktiky, proti ktorým mohli študenti protestovať mnohokrát.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik