Dobitý herec: Opísal detaily surového útoku!
23 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Len nedávno sa Slovensko dozvedelo o brutálnom útoku na seriálového herca Ivana Kozáka, pričom dôvodom mala byť jeho údajná orientácia. Na svojom Facebooku zverejnil aj fotky, na ktorých šokoval dobitou tvárou. Útok však mohol mať úplne inú príčinu.

Prvé správy hovorili o tom, že útočník si myslel, že Kozák je gay. Na situáciu reagovalo aj Progresívne Slovensko s tým, že na Slovensku je situácia LGBT+ ľudí taká zlá, že problémom je aj domnelá orientácia. Kozák však vysvetlil, že toto je prekonšpirované. Vysvetlil aj to, ako sa celá situácia zomlela a nakoniec si aj zažartoval.

Cestou z osláv

K útoku došlo v noci na oslavách Nežnej revolúcie v Pezinku. Po ceste domov sa Ivan Kozák zastavil v bare na pivo. Za ním kráčal agresor, ktorý sa na neho vrhol a keď herec spadol na zem, začal mu kopať do hlavy. Už predtým si všimol, že ho mladší muž prenasledoval na inej oslave v Pezinku. Myslí si, že tomu tak bolo preto, že si útočník myslel, že je gay. Hercov kamarát si totiž dal zo žartu náušnice a Kozák bol iba v tielku.

Brutálny útok na slovenského herca (FOTO)
Herec Ivan Kozák(38) sa stal obeťou brutálneho útoku. Došlo k nemu na oslavách výročia Nežnej revolúcie. Bál sa, či to vôbec prežije. Šokoval fotkami zakrvavenej tváre Herec Ivan Kozák je známy z televíznych seriálov a šou Česko- Slovensko má... Čítať ďalej
19 | 11 | 2023 | Mária Sliacka

Urobili z toho politickú tému

„Polícia by mala okamžite začať trestného stíhanie z osobitného nenávistného motívu, ktorý je nutné uplatniť vždy keď ide o skutočný, ale aj domnelý dôvod. To znamená, že nie je podstatné, či obeťou je osoba, ktorá sa ako gej aj identifikuje. Postačuje, ak si to páchateľ myslí a z tohto dôvodu obeť napadne,“reagovalo Progresívne Slovensko, ktorého podpredsedníčka Lucia Plaváková upozornila, ako aj tento prípad poukazuje na nenávisť v spoločnosti.  

Facebook / Progresívne Slovensko

„Chcela by som preto apelovať na politikov a političky, ktorí majú zodpovednosť aj moc ovplyvniť spoločnosť, ktorú všetci spolu zdieľame. Môžu od toho závisieť doslova ľudské životy,“ napísala Plaváková.

Vyvrátil nezmysly

Odkedy Kozák zverejnil informácie o incidente, zaplavuje ho množstvo komentárov plných klamstiev, na ktoré reagovať nemieni.

„Písalo sa, že som odmietol hospitalizáciu, nebolo to tak! Záchranári mi povedali, že mám reflexy, že mám ísť domov. Doma som potom hrozne krvácal z nosa a vracal, tak som sa zľakol. Viem, že pri otrasoch mozgu, keď sa vracia, tak je to nebezpečné. Na druhý deň som znova vracal a tiekla mi krv z nosa, tak som vyhľadal pomoc,”vyvrátil správy na Facebooku Kozák. Ešte pred tým sa chcel s kamarátom najesť a dať si pivo, no barmanka ho vyhnala, na čo jej možno povedal, že je krava.

Farkašovského jasné odporúčanie protestujúcim
V pondelok (20. novembra) sa pár študentov pred Úradom vlády v tichom proteste snažilo domôcť sa ospravedlnenia. Medzi študentov vyšli aj politici, no tí sa nič nedozvedeli – tichý protest je tichý protest. Reaguje naň aj dlhoročný redaktor a... Čítať ďalej
22 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Domnelá orientácia?

„Fakt neviem, bol som nahnevaný, že ma okríkla, prečo sa pomaly obliekam a nech sa oblečiem na ulici! To čo je, to som ešte nepočul! A pritom som tam pravidelný zákazník,” sťažoval si Kozák s tým, že útočník za ním neskôr vybehol a začal ho biť.

„Keď do mňa kopal, hovoril mi, prečo si robím ‚srandu' z muzikantov a hudby. V tom prvom podniku som totiž parodoval skupinu Right Said Fred. Mal som tielko a košeľu, lebo vnútri bolo teplo! Urobil som im krátku šou, zobral veci a išiel do druhého podniku, kde nasledovalo to, čo sa potom stalo,” popisoval udalosti Kozák, ktorý sám predpokladá, že útočník bol z prvého podniku.

Je rád, že žije

„Moje oblečenie mám stále doma vo vani, asi mi už zhnilo, ale to nie je podstatné. Som rád, že žijem! Jedna žena mi volala sanitku, no potom ju zrušila. Rodina mi písala, že som vraj dvakrát odmietol sanitku! Prvú zrušila tá žena, ktorá povedala, že nemusia chodiť, že idem po svojich domov. No potom, keď som volal políciu, tá zavolala sanitku, v ktorej mi povedali, že som v pohode, mám reflexy, nemám nič zlomené, a tak môžem ísť domov. Podpisoval som nejaký papier s tým, že podpisujem, že prišli za mnou, nie to, že odmietam hospitalizáciu, nikto sa ma na hospitalizáciu nepýtal! Určite by som také niečo nepodpísal a neodmietol to! Prečo by som to robil, keď som bol dobitý a celý od krvi,” objasnil Kozák pre Plusku.

Niekto to prekonšpiroval

„Kolega mal náušnice. Určite som na sebe nemal ženské šaty! Niekomu som písal, že som parodoval gejov, ale kapela Right Said Fred ani gejovia vlastne nie sú. Nerobím si ‚srandu' z gejov, mám veľa kamarátov homosexuálov, bisexuálov. A keď niekoho parodujem, nie je to pre orientáciu. Keď parodujem napr. Tinu Turner, to neznamená, že ju neobdivujem,” vyjadril sa s tým, že je to zhoda náhod, ktorú niekto prekonšpiroval.

Padla irónia, no padne aj trestné oznámenie

„Čo som mal mať 23. novembra premiéru v Divadle Na hojdačke, tam je paradox to, že hrám postavu Fedora, ktorý sa bojí strašidiel v skrini, aby ho nezbili a praje si, aby sa zmenšil, aby ho nikto nevidel. A to je tá irónia osudu, že mňa, malého, v piatok zbil väčší chlap. A druhá irónia je to, že mám rozbitú hlavu a na deň presne pred mesiacom, 17. októbra, som hral v nemocnici postavu fotografa Danka, ktorému padol na hlavu reflektor a rozbil mu hlavu. Bojím sa niečo robiť, lebo to, čo zahrám, to sa mi potom stane v reálnom živote. Asi pôjdem vyhľadať Angelinu Jolie a nakoniec sa zoberieme,” dodáva s humorom Kozák. Zo zranení sa bude zotavovať niekoľko dní a na neznámeho útočníka mieni podať trestné oznámenie.

Mladý Sulík v ringu? ABY STE VEDELI, ŽE NEO**BÁVAM! (GALÉRIA)
Fanúšikovia Filipa Sulíka sa už tešili na 2. december, kedy mal nastúpiť do boxerského ringu proti influencerovi, ktorý si hovorí Strýco Filip. Nestane sa tak. Nie však preto, že by sa kontroverzný syn známeho politika zľakol. Má ďaleko väčší... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!