Čo robia svetové hviezdy s ruským občianstvom?
22 | 11 | 2023 I Milan Laca

Depardieu to nezachytil, Seagal nakrúca film o Severnom vojenskom okruhu a Oreiro možno zostane bez pasu. 

Čo robia zahraničné hviezdy s ruským občianstvom? Príbehy hviezd, ktorým s pompou udelili ruské občianstvo.

Prišli, privítali ich 

Cesty zahraničných celebrít, ktoré ich vedú k ruskému občianstvu, sú nevyspytateľné. Počas niekoľkých posledných rokov dostali športovci, spravodajskí dôstojníci a herci „červený pas“. Po slávnostnom prebratí  dokumentu o mnohých z nich nič nepočuť.  

screenshot videa youtube | Natalia Oeriro

NATÁLIA OREIRO. SIBÍRSKI AKTIVISTI PROTI

Uruguajská herečka Natalia Oreiro dostala pas pomerne nedávno - v novembri 2021. Ako vtedy povedali, pre lásku ľudí k televízii: „Natalia Oreiro je najruskejšia z cudzincov,“ tento titul dostal v jednej z televíznych relácií. V odpovedi zažartovala, že Putin jej môže dať občianstvo. Vo všeobecnosti neprešiel ani rok, čo veľvyslanectvo v Argentíne ponúklo herečke ruské občianstvo. Neodmietla. Je pravda, že od samého začiatku priznala, že nemá v pláne žiť v Rusku. Novosibirskí aktivisti teraz žiadajú Generálnu prokuratúru, aby herečku zbavila ruského občianstva, pretože sa nedávno objavila na javisku argentínskej gay pride a podľa miestneho karnevalu mala prsia akési nahé! 

 

screenshot videa youtube | Gerard Depardieu

GERARD DEPARDIEU. NEPOTREBUJE MORDOVSKÉ POBREŽIE

Toto je možno jedna z najznámejších hviezd „nových ruských občanov“. Monsieur Gerard dostal pas pred 11 rokmi. Vladimir Putin to potom vysvetlil „zásluhou v oblasti kultúry“: „Gerard Depardieu je impulzívny muž, bola to jeho túžba, oznámil to celému svetu,“ povedal vtedy prezident. Toto nie je nejaký „projekt Kremľa“. Krátko predtým sa Depardieu stihol verejne pohádať s francúzskymi úradmi kvôli ich plánom radikálne zvýšiť dane pre bohatých. Novinári si dokonca vypočuli hercov rozhovor v reštaurácii, kde hovoril o zrieknutí sa francúzskeho občianstva a plánoch presťahovať sa do Belgicka, Čiernej Hory alebo Ruska. Takého krajana privítali v Rusku so všetkou pohostinnosťou. Ramzan Kadyrov mu dal byt v Groznom, mordovské úrady (kde sa Depardieu zaregistroval) mu dali byt v Saransku. Ale nechceltam bývať, aj keď skúšal podnikať a vyrábať víno a nakoniec zostal vo svojej historickej domovine.

screenshot videa youtube | Steven Seagal

STEVEN SEAGAL. AKČNÝ DOKUMENTARISTA

Väčšina ľudí si Seagala pamätá z akčných filmov. Rád hovorí o svojich predkoch z Ruska. Je veľa verzií o tom odkiaľ pochádzajú hercove ruské korene, či z Vladivostoku, Bieloruska alebo Petrohradu. Seagal sa dobre začlenil do ruskej agendy: v roku 2014 na vlasteneckej motocyklistickej výstave „Noční vlci“ v Sevastopole povedal publiku o svojej láske k Rusku, v roku 2015 ho pozvali na Víťaznú prehliadku, v roku 2016 dostal občianstvo (podľa Vladimíra Putina, Seagal dlho a vytrvalo žiadal o pas) a v roku 2018 sa dokonca zúčastnil na prezidentskej inaugurácii. Herec zároveň dostal oficiálnu funkciu: osobitný zástupca ministerstva zahraničných vecí pre humanitárne vzťahy so Spojenými štátmi. Americký herec a bojovník teraz natáča dokument o špeciálnej operácii: „Myslím si, že je veľkou úlohou ukázať nám a celému svetu, čo sa tam skutočne deje,“ povedal na tlačovej konferencii. Seagal ubezpečuje, že na Západe píšu o konflikte na základe údajov z Washingtonu, no nakoniec vyhrá Rusko.

screenshot videa youtube | Edward Snowden

EDWARD SNOWDEN. SKONČIL V RUSKU

Ruský pas dostal v septembri 2022, po takmer 10 rokoch úteku pred americkým prenasledovaním v Rusku (v roku 2013 vtedajší zamestnanec Národnej bezpečnostnej agentúry Snowden zverejnil materiály o sledovaní americkými a britskými spravodajskými agentúrami). Nie je známe, kde Snowden je a čo robí. Pravdepodobne žije v Moskve, pracuje v IT, oženil sa tam a vychováva synov.

SĽUB NEZNAMENÁ MANŽELSTVO

Mnohé hviezdy hovorili o neodolateľnej túžbe získať ruský pas, či už zo žartu alebo nie. Nie každému sa to však podarilo. Napríklad v roku 2015 Robert de Niro, ktorý otvoril svoju druhú reštauráciu v Moskve, povedal: „Možno by som chcel získať ruské občianstvo. Ako chápete, je to zložitá situácia, takže uvidíme, zatiaľ sa to nedá predvídať."

Veštkyňa Laiferová vidí svetlo na konci tunela: BUDE LEPŠIE! (FOTOGALÉRIA)
Do osemdesiatky jej chýbajú len dva roky, no lekárka, speváčka a veštkyňa Marcela Laiferová je pre svoje predpovede vyhľadávaná aj mnohými prominentnými Slovákmi. Pre Plusku nazrela do tajov hviezd a prezradila, čo nás čaká v budúcom... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!