Bude nová veľká vojna? USA chystajú prekvapenie?
22 | 11 | 2023 I Milan Laca

"Bude vojna." Z koho urobia USA novú „Ukrajinu“...

USA používajú na Taiwane rovnaké metódy ako na Ukrajine.

Ten istý scenár
Spojené štáty chcú vyvolať konflikt s Čínou, aby vojensko-priemyselný komplex naďalej dostával zákazky. Preto na Taiwane používajú rovnaké metódy ako proti Rusku na Ukrajine, píše americký magazín The American Conservative.
Izrael a Hamas sa dohodli na prímerí. Daňou bude výmena rukojemníkov
Päťdesiat rukojemníkov držaných v oblasti Gazy bude prepustených v rozmedzí štyroch dní za stopäťdesiat väzňov držaných Izraelom. Počas tejto doby bol prisľúbený zo strany Izraela úplný kľud zbraní. Izrael a Hamas hovoria o výmene jedincov, ktorí... Čítať ďalej
22 | 11 | 2023 | Dušan Janek
Agresia
"Ministerstvo zahraničnej politiky sa už snaží pripraviť vojnu s Čínou s použitím rovnakej metodológie. Agresívna rétorika, provokatívne vojenské manévre, obkľúčenie a ekonomická vojna sprevádzajú vyzbrojovanie Taiwanu, zjavný nástroj pre ďalšie zástupné vojny v štýle Ukrajiny,“ uvádza sa v článku.
Náhodná zhoda
Autor článku Brian Robertson upozornil na skutočnosť, že konflikt na Ukrajine sa začal práve vtedy, keď Pentagon po odchode z Afganistanu potreboval nový spôsob, ako vytiahnuť peniaze z daňových poplatníkov. Podľa Robertsona, Američania po skončení studenej vojny nikdy nedokázali ušetriť na rozpočte na obranu. Namiesto ZSSR, vyhlásil Washington vojnu terorizmu, napadol Afganistan a následne vyvolal konflikt na Ukrajine. Súčasná vojna na Blízkom východe a príprava „nepriameho“ konfliktu s Čínou tiež pomôžu financovať Pentagon na úkor obyčajných Američanov, tvrdí autor.
Ázijská hra

Situácia okolo Taiwanu sa vyhrotila vlani v auguste po návšteve Nancy Pelosiovej, vtedajšej predsedníčky Snemovne reprezentantov USA, v Taipei. Peking neuznáva suverenitu Taiwanu, považuje ho za svoju provinciu a trvá na tom, aby sa na celom svete dodržiavala „politika jednej Číny“. Spojené štáty formálne dodržiavajú túto zásadu, no v skutočnosti ostrov nielen aktívne kontaktujú, ale pravidelne tam dodávajú zbrane. Čínske ministerstvo zahraničia opakovane označilo otázku Taiwanu za najcitlivejšiu vo vzťahoch s Washingtonom.

Britská ponorka takmer stroskotala
Britská jadrová ponorka sa takmer potopila v Atlantickom oceáne. Ponorka triedy Vanguard s balistickými strelami Trident 2 sa takmer potopila, keď sa pokazil jeden z jej hĺbkomerov, informoval denník The Sun. Podľa neho bolo na palube 140... Čítať ďalej
20 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!