Poznáme trest pre Holkoviča z Matovičovho raptora
22 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Tomáš Holkovič (OĽaNO) v stredu na sociálnej sieti informoval, že už má rozhodnutie vo veci incidentu, ktorý sa v rámci predvolebnej kampane odohral na Švabinského ulici v bratislavskej Petržalke. Pokutu, ktorú dostal zaplatil a s pokorou uznal, že nekonal správne.

Po incidente, ktorý sa odohral v Petržalke počas predvolebnej kampane kandidát OĽaNO a priatelia Tomáš Holkovič odstúpil z kandidátky. Jeho konanie riešila polícia s tým, že v rozhodnutí sa hovorí o pokute - nie len pre neho. Holkovič vo svojom statuse na Facebooku poznamenal, že z jeho konania by si mohli vziať príklad aj iní politici - hneď na druhý deň po incidente sa vzdal miesta na kandidátke.

Zúrivá kampaň

Igor Matovič svoj Raptor aj s posádkou v sobotu, 16. septembra, poslal do Petržalky. Medzi obytnými blokmi a činžiakmi sa ale neozýval hlas chlapíka, čo vykupuje staré haraburdie, ale jeho typické heslá o mafiánoch a zlodejoch zo Smeru. Ľudia už mali podobných excesov dosť a núdza o verbálne reakcie okoloidúcich nebola – jeden z nich kanditátovi Tomášovi Holkovičovi uštedril pľuvanec do tváre. Svoje správanie nezvládol ani Holkovič, ktorý neskôr z kandidátky OĽaNO a priatelia odstúpil. Potýčka však mala dohru.

ĎALŠIA BITKA! Matovičov kandidát napadol staršieho muža! (VIDEO)
Igor Matovič (OĽaNO) je známy tým, že na jeho kandidátke do volieb 2020 sme mohli vidieť rôznych ľudí, ktorých „pozbieral“ kade-tade. Zrejme sa tým snažil dostať do parlamentu skutočne obyčajných ľudí, no vzorka, ktorá sa tam zišla určite... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Eka Balašková

Nie je jediný vinný

V stredu, 22. novembra bolo Holkovičovi doručené rozhodnutie, podľa ktorého dostal pokutu.

„Dostal som pokutu. Rešpektujem toto rozhodnutie a súhlasím, že moje konanie nepatrí do slušnej spoločnosti. Znášam si zato dôsledky. Som ale rád, že polícia rovnako vyhodnotila aj konanie “pľuvača” Petra Š,“informuje Holkovič na Facebooku s tým, že sám Peter Š. sa vo svojej výpovedi priznal k opakovaným pľuvancom.

Facebook / Tomáš Holkovič

Rešpektuje rozhodnutie

„Každopádne naše zákony nie sú nastavené tak, že sa voči ním môžeme efektívne, v čase pretrvávajúceho útoku pľuvača, brániť. Rešpektujem to. Chcem len, aby ste vedeli aká je skutočná pravda. Keďže politici a média ju častokrát celú nepovedali,“uvádza Holkovič informácie na pravú mieru.

Zoberú si príklad?

„Mám svoju chlapskú česť. Konal som tak, ako som v danej chvíli považoval za správne. Vyvodil som osobnú zodpovednosť a odstúpil som z kandidátky. Teraz si znášam dôsledok vo forme pokuty, ktorú som uhradil. Kiežby si vrcholoví politici zobrali príklad a čelili svojim problémom rovnako so vztýčenou hlavou ako, ja… obyčajný študent Tomáš,“uzatvára svoj status, ale aj túto kapitolu Holkovič s tým, že cestu v boji za Slovensko nevzdáva.

Holkovič odstúpil, Matovič bez sebareflexie

„Odsudzujeme násilie. Fyzické násilie v slušnej spoločnosti nemá miesto," podčiarkol líder hnutia Igor Matovič na tlačovej konferencii, počas ktorej vzal na vedomie Holkovičovo rozhodnutie odstúpiť z kandidátky. Ak by k nemu nepristúpil sám, odvolalo by ho podľa Matovičových slov hnutie.

Líder obyčajných ľudí vyhlásil, že stupňovanie násilia voči kandidátom jeho hnutia evidujú od 13. 9., kedy došlo k incidentu s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD), ktorý tú vlnu násilia podľa Matoviča spustil.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik