ZAČÍNA PREZIDENTSKÝ BOJ? Pellegrini ZOTREL Korčoka pod čiernu zem!
21 | 11 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Absolútna Korčokova politická neskúsenosť! Prezidentský kandidát Ivan Korčok ukazuje svoju politickú neskúsenosť, keď vyzýva predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD), aby odovzdal funkciu, ak by kandidoval za prezidenta. Uviedol to v reakcii Pellegrini, ktorý odmieta konflikt záujmov v tom, že vyhlasuje termín prezidentských volieb.

Vyzýval by aj Čaputovú?

"Ukazuje sa politická neskúsenosť Korčoka, ktorý takéto vyhlásenie dal bez toho, aby si uvedomil, čo hovorí. Žiaden konflikt záujmov tu nie je, len si splním svoju ústavnú povinnosť vyhlásiť termín volieb," povedal Pellegrini na utorkovej tlačovej konferencii. Nerozumie rečiam o zneužívaní funkcie.

Pripomenul Korčokovi, či by vyzýval odstúpiť aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, ak by opäť kandidovala, keďže ako úradujúca prezidentka by mala výhodu. "O tom hovorí jeho politická neskúsenosť. Takto to nefunguje," doplnil.

Zo štátnej limuzíny do kampaňového auta

Korčok hovorí, že pre férovosť by bolo dôležité, aby Pellegrini odovzdal funkciu predsedu NR SR niekomu z podpredsedov. "Každým dňom je jasnejšie, že predseda Národnej rady sa dostáva do konfliktu záujmov," uviedol v pondelkovej (20. 11.) relácii televízie Joj Analýzy. Keďže voľby prezidenta SR vyhlasuje predseda NR SR, má podľa neho Pellegrini zásadnú výhodu oproti ostatným kandidátom aj pri plánovaní svojej kampane.

Pre verejnosť je dôležité vedieť, že keď sa budú v najbližšom období pozerať na predsedu Národnej rady, tak sa pozerajú na prezidentského kandidáta, ktorý používa štátnu funkciu na svoju prezentáciu,“ povedal Korčok v televízii Joj.

Zuzana Čaputová, Ivan Korčok, foto: FB/ZČ

Pre férovosť tejto súťaže a pre rovnosť zbraní demokratickej súťaže je dôležité, že on ten termín nielen určí, ale on ho aj vie. Ale nevedia ho ostatní kandidáti,“ dodal. 

Podľa exministra zahraničia je riešenie v tom, že by Pellegrini odovzdal funkciu predsedu parlamentu niekomu z podpredsedov, „založil si transparentný účet a prestúpil zo štátnej limuzíny do kampaňového auta“.

Pellegrini zatiaľ neoznámil, či sa bude v roku 2024 uchádzať o post prezidenta SR. Okrem Korčoka zámer kandidovať už ohlásili bývalý diplomat Ján Kubiš a zakladateľka Iniciatívy za vymazaných rodičov Beáta Janočková.

Dôchodcovia POZOR! Pellegrini má DOBRÉ SPRÁVY (VIDEO)
Dobrá správa pre dôchodcov! Všetci dostanú k doterajšej sociálnej dávke pred Vianocami ďalších 300 eur. Informoval o tom na sociálnej sieti predseda parlamentu Peter Pellegrini. Šéf Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini dnes na... Čítať ďalej
21 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik