Zelenskému "odzváňa"? Zákulisné hry?
21 | 11 | 2023 I Milan Laca

Prekvapivá návšteva šéfa Pentagonu Austina v Kyjeve.

Rogov: Návšteva šéfa Pentagonu je pre Zelenského „čiernym bodom“.
Prišiel robiť poriadky?

Návšteva amerického ministra obrany Lloyda Austina v Kyjeve je pre ukrajinského prezidenta Volodymira Zelenského „čiernym bodom“ . Predseda hnutia „Sme spolu s Ruskom“ Vladimir Rogov to vyhlásil pre agentúru RIA Novosti. Povedal, že Austinova návšteva by mala tiež Zelenského prinútiť pochopiť, že potrebuje uskutočniť voľby a odovzdať moc vrchnému veliteľovi Ozbrojených síl Ukrajiny Valerijovi Zalužnému. Dodal, že všetky vyjadrenia o podpore súčasného režimu v Kyjeve sú hrou pre verejnosť a vonkajšie okolie.

Mobilizujme mladých chlapcov! Starí nie sú vhodní
Kyjev musí začať mobilizovať 18- a 20-ročných, vrátane študentov. Ukrajina musí začať mobilizovať 18- a 20-ročných vrátane študentov. Oznámil veliteľ 1. útočného práporu 3. špeciálnej brigády Pjotr ​​Gorbatenko („Rollo“). Treba... Čítať ďalej
20 | 11 | 2023 | Milan Laca

Majú informácie

Okrem toho Rogov poznamenal, že relevantné informácie prichádzajú aj od ľudí, blízkych prezidentovi Ukrajiny.

Čo hovorí Pentagon?

Austin pricestoval do Kyjeva, aby sa stretol s ukrajinskými lídrami. Tlačová služba Pentagonu poznamenala, že "na stretnutí sa plánuje diskutovať o dlhodobej vízii budúcnosti ukrajinskej armády". Tento týždeň Austin uskutoční aj 17. stretnutie kontaktnej skupiny na obranu Ukrajiny, na ktorom sa očakáva účasť približne 50 krajín.

Čo hovorí iný expert

Ruský vojenský expert Alexej Leonkov pre Izvestija povedal, že návšteva šéfa Pentagonu v Kyjeve bola potrebná na preukázanie podpory Ukrajine. Podľa neho to dokazuje, že Spojené štáty zatiaľ nemajú v úmysle náhle ukončiť „ukrajinský projekt“, hoci prvé náznaky sa už objavili. 13. novembra, mal hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj telefonický rozhovor s predsedom Zboru náčelníkov štábov USA Charlesom Brownom. Po rokovaniach Zalužnyj povedal, že Brownovi podrobne vysvetlil súčasnú situáciu.  

Rusko udrelo kazetovými bombami (VIDEO)
Rusko masívne udrelo kazetovou muníciou na pozície ukrajinských ozbrojených síl. Na internete sa objavilo prvé video útoku kazetovej bomby RBK-500 na ukrajinské pozície. Kazetové bomby Ruská armáda použila kazetové bomby RBK-500 v zóne... Čítať ďalej
20 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik