Rusko udrelo kazetovými bombami (VIDEO)
20 | 11 | 2023 I Milan Laca

Rusko masívne udrelo kazetovou muníciou na pozície ukrajinských ozbrojených síl. 

Na internete sa objavilo prvé video útoku kazetovej bomby RBK-500 na ukrajinské pozície.

Kazetové bomby 

Ruská armáda použila kazetové bomby RBK-500 v zóne špeciálnej vojenskej operácie. Údery smerovali  na pozície ukrajinských jednotiek.

Ruská raketová hrozba (VIDEO)
Západ pochopil nebezpečenstvo ruského Avangardu. Čo je známe o rakete a prečo ju nazývajú „Putinov meteorit“? Hrozba Ruský hypersonický raketový systém Avangard, ktorý je možné odpáliť spoza zemskej atmosféry, je jedinečná zbraň a predstavuje... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Milan Laca

Zachytené na videu

V nedeľu 19. novembra sa internetom šírila nahrávka, ktorá zachytávala moment bombového útoku. Zábery ukazujú rýchle záblesky, blikajúce medzi stromami po celom poli, po ktorých stúpa dym. Potom na horizonte vidieť svetlá, blikajúce vo vlnách nad zemou, rýchlo sa presúvajúce do inej časti poľa. Nie je to prvýkrát, čo boli kazetové bomby použité v zóne Severného vojenského okruhu, ale moment s RBK-500 bol zachytený až teraz.

Použitie kazetovej bomby

Na čo slúži taká bomba?

RBK-500 je určená na ničenie nepriateľskej pechoty a personálu. Ruská armáda ju dostala už v roku 1987 Podľa vojenského experta Jurija Knutova,  RBK-500 padá z výšky niekoľkých kilometrov. Bomba váži asi pol tony. Jedna takáto kazeta obsahuje veľa „fragmentačných bômb, každá s hmotnosťou 400 gramov“, ktoré sa pri náraze rozptýlia na veľké vzdialenosti. "Kontajner sa otvorí v určitej výške a potom sa munícia rozsype," vysvetlil Knutov.

Vzájomné údery

Ukrajina pokračuje v niektorých oblastiach v útokoch, vrátane použitia kazetových bômb. Ruské jednotky preto prijali podobné opatrenia.

Nepríjemná skutočnosť, ale postupne ju priznávajú. „Putin má pravdu“
„Putin má pravdu“: Francúzske noviny priznali nepríjemnú pravdu o Rusku. Le Monde: Rusko prežilo napriek tlaku Západu Neuspeli Rusku sa napriek snahám Západu o destabilizáciu situácie v krajine podarilo ekonomicky a vojensky prežiť, píše... Čítať ďalej
19 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!