Rudolf Huliak: VEREJNÉ ZDROJE MUSIA KONČIŤ V REGIÓNOCH a V SKUTOČNEJ OCHRANE PRÍRODY
20 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Europoslanec Michal Wiezik (PS) v nedeľu na Facebook zavesil video. V ňom kritizuje vedenie MŽP a tiež predsedu výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolfa Huliaka. Huliakova reakcia však na seba nenechala dlho čakať.

Wiezik vo svojom videu obvinil súčasné vedenie ministerstva životného prostredia zo sabotáže ochrany prírody. Rudolf Huliak argumentuje priloženými dokumentami, kde je jasne vidieť, že konečným užívateľom výhod (KÚV) nie sú obce, prípadne regióny, ale mimovládne organizácie, z ktorých tečú peniaze aj do určitých politických strán. Huliak pripomína, že cieľom súčasného vedenia MŽP je urobiť KÚV práve zo samospráv, ktoré vedia ďalej zveľaďovať aj ochranu prírody v rozumnej miere..

Na čo siahnu, to pokazia

Uplynulý týždeň Wiezik  hodnotí, ako plný dôkazov o nekompetentnom riadení MŽP aj o spackanom PVV, pričom sa podľa neho pracuje na odstrele chránených druhov. Svojich priaznivcov žiada o podporu ich výzvy na ochranu vlka, kým ministrovi Tarabovi, či predsedovi výboru Huliakovi (obaja SNS) ide len o trofeje.

Tomáš Taraba poriadne vyškolil Marcinkovú a stranu SaS
Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) vysvetlil poslankyni Marcinkovej (SaS) kapitolu PVV (Programového vyhlásenia vlády) pre ministerstvo životného prostredia (MŽP). Keďže najdôležitejšou aktivitou liberálnej poslankyne je... Čítať ďalej
20 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Nie sú žiadni sabotéri ochrany prírody

Rudolf Huliak na konštatovania Michala Wiezika reaguje slovami, že tento človek absolútne stratil styk s realitou.

„Nemá tušenia, ako žijú ľudia atakovaní vlkmi, medveďmi na slovenskom vidieku. Aké problémy majú kvôli ochrane prírody, ktorá aj vďaka takýmto ľuďom prekročila všetky medze a my, obyvatelia slovenského vidieka, sme sa stali vazalmi prírody, ktorú prehnane chránia len preto, aby rôzne projekty z verejných zdrojov, ktoré pretekajú cez ministerstvo životného prostredia, končia u konečných užívateľov výhod,“ vysvetľuje Huliak a dopĺňa, že takto sú financované rôzne politické subjekty.

Slováci nie sú „dolu hlavou kolísaní“

Europoslanec bol vo svojom videu pobúrený výrazom „jatočná hmotnosť“ pri kuriatkach hlucháňa. Vysvetlil si to tak, že už s malými hlucháňmi sa ráta ako s jatočnými zvieratami.

„Áno, uvádza sa jatočná hmotnosť, aby ste vedeli, v odbornej literatúre to znamená dospelosť kuriatok, keďže hlucháň je kurovitý vták,“vysvetľuje Huliak. Ten od organizácie, ktorá sa reálne zaoberá ochranou prírody dostal podnet, ktorý posúva ďalej – ministrovi životného prostredia Tarabovi.

Facebook / Rudolf Huliak

J. Ridzoň: PVV v oblasti environmentálnej politiky pôsobí celkovo dobrým dojmom
Programové vyhlásenie vlády (PVV) pôsobí v oblasti environmentálnej politiky celkovo dobrým dojmom. Chýba tam podpora praktickej ochrany prírody, ktorú žiadajú aj vlastníci pozemkov. Pre TASR to uviedol Jozef Ridzoň zo Slovenskej ornitologickej... Čítať ďalej
20 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Prečo to zverejňuje?

„Aby ste boli v obraze, takýmto spôsobom tečú peniaze cez MŽP na rôzne projekty. O čo sa budeme snažiť – aby konečnými užívateľmi výhod boli skutočne regióny a mestá, dotknuté oblasti a vlastníci,“ upozorňuje Huliak a pridáva dokument z volieb, kde je uvedené, že do výboru bol zvolený jeden z KÚV.

Facebook / Rudolf Huliak

Takto si to na Slovensku nepredstavujeme

Huliak europoslanca upozorňuje, že takto si prácu kvázi ochranárov, ktorí sa za pobytom v prírode vozia na drahých autách s vysokou spotrebou za financie z MŽP, rozhodne nepredstavuje. Peniaze podľa neho musia ísť do vybudovania parkovacích kapacít, infraštruktúry na zveľadenie turizmu, ale aj pobytu v prírode tak, aby sa peniaze vracali do obcí a regiónov. Huliak tiež pripomína, že práve obce sú tie, ktoré by mali byť KÚV.

Hlas ľudu: Verona je jedna chudera -  napoly slepá, napoly hluchá
Alebo vidí a počuje len to, čo chce. Isté ale je, že vždy ako prvá reaguje na aktuálne dianie. Vypisuje nenávistné komentáre voči Ficovi a oslavné básne na seba samu. Je prvá, čo by Fica a jeho vládu v jedovatých zuboch roztrhala. Ale vie ona byť... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Facebook / Rudolf Huliak

Nesmú zarábať na úkor prírody

Huliak tiež skonštatoval, že ochrana prírody ľuďmi, ako sú páni Wiezik, či Hojsík vyzerá tak, že na úkor ochrany jedného živočíšneho druhu sa vytráca iný, čím sa narúša rovnováha v prírode.

„Keď sa vyjadríte iným spôsobom, jemu do uší nie adekvátnym, tak ešte si z vás robí srandu, pretože oni majú patent na rozum,“dodáva Huliak. Podľa neho ale majú patent na rozkrádanie verejných financií, ale aj na parazitovanie na verejných zdrojoch, ktoré potrebuje napríklad aj zdravotníctvo, či školstvo.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik