Remišová: Vyhýbavé odpovede, no sebavedomia cez pol štúdia (VIDEO)
20 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Veronika Remišová (Slovensko/Za ľudí) sa stále drží taktiky „najlepšia obrana je útok“. Dokázala to aj počas diváckych otázok nedeľnej diskusnej relácie Na telo na Markíze. Po tom, ako jej jeden z divákov položil otázku na pokutu pre MIRRI počas jej vedenia, použila skutočne „originálnu“ výhovorku. A to nie je jediná perla, ktorá v tejto relácii odznela. Na tej ďalšej sa bavil aj jej spoludiskutér, Erik Tomáš (Hlas-SD).

Remišová v odpovedi na prvú otázku konštatovala, kto je vinný za pokutu a nezabudla pripomenúť, že MIRRI za jej vedenia platilo pokuty za zákazky pre firmy. Aké, to si máme domyslieť. Ďalšia z otázok smerovala na to, aký podiel za voľby získa strana Za ľudí. Odpoveď bola ešte transparentnejšia, ako pri prvej otázke a Remišovej bola otázka evidentne nepríjemná. Erik Tomáš jej reakciu označil za alibistickú.

Pokuta? Ona za ňu nemôže

Veronika Remišová sa z vyvodenia osobnej zodpovenosti za pokutu „vyvliekla“ informáciou, že za ňu môže nie ona alebo jej ministerstvo, ale dodávateľ, ktorý  nedodržal záväzky, ku ktorým sa zaviazal, k čomu ho počas jej pôsobenia aj vyzvali. Za ďaleko dôležitejšie považovala upozornenie na fakt, že za projekty jej predchodcov MIRRI platilo ďaleko väčšie pokuty.

„Tí obstarali komunikačné linky za šestnásť miliónov eur a obstarali to, prosím pekne, priamym zadaním. Firme, ktorá ...... môžete si domyslieť, aká to bola firma,“podáva Remišová maximálne transparentnú informáciu.

Veronika Remišová vs. Erik Tomáš! Vieme, o čom diskutovali
Predseda parlamentu a šéf strany Hlas-SD Peter Pellegrini sa zatiaľ nerozhodol, či bude kandidovať za prezidenta. Ak by k tomu došlo, strana to bude musieť prežiť. Uviedol to minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) v diskusnej relácii televízie Markíza... Čítať ďalej
19 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Nevie, ale -čo vás do toho?

Ďalšia, logická divácka otázka bola na podiel Za ľudí na volebnom výsledku. Diváka zaujímalo, ako sa budú deliť peniaze, ktoré koalícia OĽaNO – Za ľudí a Kresťanská únia, respektíve aký podiel pripadne strane Veroniky Remišovej. Tá najskôr hovorila o tom, že je to vec internej dohody, no keď jej moderátor niekoľkokrát zopakoval otázku, vyšlo z nej, že keď ministerstvo zverejní sumy, bude si to môcť každý prečítať v ich správe.

Alibizmus pobavil aj Tomáša

„Keď nám vyplatí ministerstvo tieto peniaze, vy si to budete môcť dokonca prečítať aj vo výročnej správe,“trvala na svojom predsedníčka Za ľudí, na čo aj moderátor rezignoval s tým, že toto bude musieť divákovi stačiť. K otázke sa s úsmevom vrátil aj Erik Tomáš po tom, ako Remišová blahosklonne skonštatovala, že jemu sú otázky nepríjemné.

„Nie, len pred chvíľou ste odpovedali na otázku, koľko dostanete od igora Matoviča a ste to nezodpovedali a poviete, že moja odpoveď je alibistická,“ vyslovene sa bavil Erik Tomáš.

Najnovší status tragédky vás šokuje

Toto si dovolí napísať jedna "slušná" žena? Milí čitatelia, prinášame príklad toho, ako hlboko dokáže siahať ľudká nenávisť. Podotýkame, že táto žena bola ministerkou vo vláde, ktorá vypínala weby a útočila na každého s opačným názorom.

"Ficove hysterické útoky na médiá ukazujú, ako hlboko padol. Namiesto hľadania nepriateľa nech rozmýšľa, prečo skončil obklopený mafiou, lžou a nenávisťou," napísala Remišová s status na sociálnej sieti na margo vyhlásenia premiéra R. Fica, ktorý prerušuje komunikáciu s vybranými médiami, pokiaľ si nezačnú plniť zákonnú povinnosť. Ide o TV Markíza, Denník N, denník SME a webový portál Aktuality.

Dotknuté médiá podľa neho od prvých hodín vzniku nového kabinetu neplnia povinnosť pravdivo, všestranne a včas informovať verejnosť o činnosti orgánov verejnej moci. "Osobitne vlády SR a jej predsedu," podotkol. Dané médiá podľa neho prejavujú nepriateľské politické postoje založené predovšetkým na zverejňovaní nepravdivých, neúplných informácií alebo na zamlčiavaní informácií.

Tomáš Taraba poriadne vyškolil Marcinkovú a stranu SaS
Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) vysvetlil poslankyni Marcinkovej (SaS) kapitolu PVV (Programového vyhlásenia vlády) pre ministerstvo životného prostredia (MŽP). Keďže najdôležitejšou aktivitou liberálnej poslankyne je... Čítať ďalej
20 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!