Majú jej plné zuby. Pustili sa do nej!
20 | 11 | 2023 I Milan Laca

Orbánova strana rozmiestnila bilbordy proti Ursule von der Leyenovej po celom Maďarsku.

Vládnuca strana nainštalovala bilbordy, namierené proti predsedníčke Európskej komisie Ursule von der Leyenovej.

Nová kampaň

Ako píše „ Európska pravda“, s odvolaním sa na agentúru Reuters, billboardy sa objavili 20. novembra v noci. Súvisia s kampaňou pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré budú v júni na budúci rok. Von der Leyenová je na snímke s Alexom Sorosom, synom liberálneho finančníka maďarského pôvodu Georgea Sorosa, ktorý je neustálym terčom kritiky Orbánovej strany Fidesz. 

Orbán: Európsky model v Bruseli vedie k chaosu
Vlasť nemožno beztrestne predávať za peniaze, a preto sa musia stanoviť pravidlá na ochranu suverenity Maďarska, povedal v sobotu v Budapešti znovuzvolený predseda Fideszu Viktor Orbán. "Nechceme byť Sorosovými dlhovými otrokmi, nechceme vojny... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Nechcú takú muziku!

„Netancujme ako pískajú,“ stojí na bilborde.

Konzultačná kampaň

Maďarská vláda nedávno ohlásila „intenzívnu informačnú kampaň“ o dôležitých otázkach, čo ilustruje snímkou ​​Ursuly von der Leyenovej a Alexa Sorosa. Ide o „konzultácie“ s obyvateľstvom, ktorých hlavnou témou bude podpora členstva Ukrajiny v EÚ.

Udalosti, ktoré s týmto súvisia 
  • V roku 2019 vyvolali kritické billboardy, zobrazujúce predchodcu von der Leyenovej Jeana-Clauda Junckera po boku Sorosa staršieho, ostrú kritiku z Bruselu. Fidesz ich stiahol po tom, čo hlavná stredopravá skupina v Európskom parlamente EPP , pohrozila vylúčením maďarskej strany.
  • Fidesz opustil EPP o dva roky neskôr.
  • Orbán, ktorého vláda sa snaží uvoľniť miliardy eur z eurofondov, vyhlásil, že Maďarsko "musí povedať nie súčasnému modelu Európy, vybudovanému v Bruseli".
  • Očakáva sa, že Maďarsko bude stredobodom pozornosti na najbližšom summite EÚ v polovici decembra, keďže krajina EÚ najviac sympatizuje s Ruskom a je skeptická voči plánom, ponúknuť Ukrajine cestu k členstvu v EÚ

Orbán zas nalial čistého vína
Orbán: Ukrajina je „svetelné roky vzdialená“ od členstva v EÚ. O otázke začlenenia Ukrajiny do Európskej únie nemá cenu diskutovať, keďže krajina je od členstva v EÚ vzdialená „veľa svetelných rokov“. Vyhlásil to maďarský premiér Viktor Orbán,... Čítať ďalej
19 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!