György Gyimesi kritizuje "idiotskú progresivistickú politiku"
20 | 11 | 2023 I Eka Balašková

György Gyimesi sa do parlamentu dostal ako poslanec za hnutie Igora Matoviča, kde mal zastupovať maďarskú menšinu. Na jar sa Gyimesi z OĽaNO „odporúčal“ s tým, že má, ako od Matoviča známa tvár, odobrať Ficovi prípadných voličov maďarskej národnosti, no odvtedy sa Gyimesi veľmi ostro vyhraňňuje voči politike progresivistov, pričom už v OĽaNO mal problém s politikou, akou viedol ministerstvo obrany Jaroslav Naď.

Gyimesi v statuse na Facebooku píše o idiotskej progresívnej politike, keď sa Slovensko za bývalej vládnej garnitúry „odstrihávalo“ od lacných energonosičov z Ruska. Toto smerovanie nijako neubližuje Rusku, zato Slovensko dostáva na kolená, pričom západné krajiny s Ruskom a jeho energiami normálne obchodujú ďalej. Naša politika bola masívne podporovaná médiami bývalého hlavného prúdu, ktoré sa dnes čudujú, že nie sú vítané tými, o ktorých roky informovali neobjektívne.

Nezodpovedná politika

V súčasnosti Gyimesi kritizuje „idiotskú progresívnu politiku“, ktorá má za cieľ odstrihnúť sa od ruského plynu a ropy. Na Facebooku konštatuje, že v tom vynikala okrem prezidentky a vtedajšieho premiéra aj progesívna elita s tým, že takto by sme mali ekonomicky zruinovať Rusko, ktoré ďalej nebude môcť viesť konflikt.

Facebook / Zuzana Čaputová | Zuzana Čaputová je podľa Gyimesiho spoluzodpovedná za stav ekonomiky, v akom Slovensko je

„Títo aktivisti, lebo ako zodpovedných politikov ich nemožno nazvať, dokonca dosiahli aj to, že lacný ruský plyn sa na Slovensko dováža v minimálnych množstvách (viď. ekonomické výsledky Eustreamu) a Slovnaftu začiatkom decembra končí výnimka na predaj výrobkov z ruskej ropy už aj do Českej republiky,“ konštatuje Gyimesi.

J. Naď bude kandidovať za predsedu strany Demokrati
Podpredseda strany Demokrati a exminister obrany Jaroslav Naď bude na decembrovom sneme kandidovať za predsedu strany. Oznámil to na sociálnej sieti. Súčasný šéf Demokratov Eduard Heger už avizoval, že sa o predsednícku stoličku opätovne uchádzať... Čítať ďalej
20 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Ako je na tom EÚ

Gyimesi pripomína, že Belgicko a Španielsko dovážajú ruský plyn v objeme vyše 5 miliárd eur, a Nemecko, Taliansko či Holandsko svoj odber ruských energonosičov nijako neobmedzili, hodnota ich odberu  prevyšuje 63 miliárd eur.

„Mimochodom EÚ zaplatila od začiatku invázie Rusku 550 miliárd EUR. Iba my na Slovensku si máme dať za potľapkanie po pleci a pochvalu nechať zlikvidovať celé hospodárstvo a peňaženky obyčajných ľudí,“nechápe bývalý poslanec.

Solidárna politika

Bývalý poslanec pripomína, že likvidácia slovenského hospodárstva bude dôsledkom politiky, ktorú u nás robia aj médiá bývalého hlavného prúdu. Namiesto „solidárnej“ však ponúka prívlastky, ako submisívnej, aktivistickej či hlúpej, no hlavne progresívnej proatlantickej a proeurópskej politiky.

Politika médií

Len pred pár dňami Gyimesi skonštatoval, že médiá bývalého hlavného prúdu a dnes opoziční politici spolupracovali, lenže situácia sa zmenila a médiá narazili – na tých, proti ktorým sa s ľuďmi ako Sulík, Matovič, či Remišová spojili.

Mainstream, foto: FB/Ľuboš Matulaj

„A nie málo. Ich miláčikovia boli z politiky buď vyprevadení, alebo zažili prehru. Ako silnejšie sa po voľbách ukázali tzv. „alternatívne médiá” a dnes sa čudujú, že s nimi z novej vlády nechce mať nikto nič spoločné. Že sú so svojimi dezinformáciami na okraji, neželaní hostia na úrade vlády, že im nechcú odpovedať na otázky a ponuky na rozhovor. Proste sú tam, kde si už dávno zaslúžili byť a ostalo im len to povestné liberálno-progresívne kvílenie,” uzatvoril svoj status spred pár dní politik.

Gyimesi odkazuje progresívnym médiám: DOSŤ BOLO NECHUTNEJ PROPAGANDY!
Progresívna tlač ochutnala liek, ktorý doteraz predpisovala ostatným! Médiá hlavného prúdu kritizuje stále viac ľudí. Bývalý poslanec NR SR György​​​​​​​ Gyimesi si ich momentálne podáva na sociálnej sieti. Vysvetľuje aj, že sa médií politici... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik