V Skalici evakuovali 25 obyvateľov! Požiar v pivnici! (FOTO)
19 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová

Evakuáciu 25 obyvateľov bytového domu na Vajanského ulici v Skalici si vyžiadal sobotný (18.11.) večerný požiar v pivničných priestoroch. Polícia prípad vyšetruje ako zločin všeobecného ohrozenia v súbehu so zločinom poškodzovania cudzej veci, ako príčina požiaru bolo predbežne stanovené úmyselné konanie.

Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR v Trnave na sociálnej sieti.

Požiar sa z drevenej pivnice postupne rozšíril do ďalších častí bytového domu, škody boli predbežne vyčíslené na desiatky tisíc eur. Polícia na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony smerom k poškodeným osobám i k osobe, ktorá mala požiar spôsobiť. Pri udalosti dve osoby jednorazovo ošetrili a jednu previezli do nemocnice.

Na mieste zasahovali skalickí a holíčski hasiči, pri požiari v pivnici nastal komínový efekt a priestory schodiska bytovky boli úplne zadymené a bolo potrebné použiť autonómne dýchacie prístroje. Postihnutým osobám mesto poskytlo dočasné útočisko v telocvični miestnej školy, kým bolo možné vrátiť sa do bytov.

Foto: Facebook: Polícia SR - Trnavský kraj

Foto: Facebook: Polícia SR - Trnavský kraj

Foto: Facebook: Polícia SR - Trnavský kraj

Foto: Facebook: Polícia SR - Trnavský kraj

Facebook@Polícia SR - Trnavský kraj
Foto: Facebook: Polícia SR - Trnavský kraj

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik