Musk má problém. Hrozí mu vyšetrovanie
20 | 11 | 2023 I Milan Laca

Americkí kongresmani požadujú vyšetrovanie SpaceX Elona Muska.

Traja členovia Snemovne reprezentantov amerického Kongresu oznámili potrebu začať vyšetrovanie spoločnosti SpaceX Elona Muska.

Množstvo nehôd

Takéto požiadavky prišli po nedávno zverejnenom vyšetrovaní agentúry Reuters, ktorá informovala o veľkom počte pracovných úrazov v zariadeniach SpaceX v Spojených štátoch.

Muskovi havarovala raketa (VIDEO)
Druhý testovací štart hviezdnej lode zlyhal. SpaceX uskutočnila druhý skúšobný štart nosnej rakety Super Heavy s kozmickou loďou Starship. Prvý stupeň rakety sa úspešne oddelil, ale explodoval vo vzduchu. Podľa vysielania SpaceX na sociálnej... Čítať ďalej
19 | 11 | 2023 | Milan Laca

Priveľa zranených

Podľa agentúry, bolo od roku 2014 na stavbách a štartovacích miestach, montážnych závodoch a iných zariadeniach SpaceX celkovo zranených asi 600 pracovníkov. Jeden z incidentov mal za následok smrť zamestnanca na následky zranení. Zamestnanci spoločnosti, s ktorými novinári hovorili, uvádzajú, že v snahe dosiahnuť výsledky má SpaceX slabé bezpečnostné štandardy. Niekoľko desiatok ľudí utrpelo zložité zlomeniny, tržné rany, traumatické poranenia mozgu, komplexné popáleniny atď.

Majú obavy

Po zverejnení vyšetrovania agentúry Reuters traja demokratickí členovia Snemovne reprezentantov USA vyhlásili, že „tieto údaje vyvolávajú vážne obavy“. Kalifornský kongresman Mark Takano, člen výboru Snemovne reprezentantov pre vzdelávanie a trh práce, povedal, že „porušovanie bezpečnosti v zariadeniach SpaceX je jednoducho neprijateľné“: Podľa kongresmana z New Jersey Donalda Norcrossa „je jasné, že musíme venovať väčšiu pozornosť prezentovaným údajom a viesť vyšetrovanie“.

Je ŠKAREDÁ a stála ŠIALENÉ peniaze! Nová viedenská fontána si vyslúžila ostrú kritiku
Fontána v rakúskom hlavnom meste pripomínajúca 150 rokov moderného vodovodného systému vo Viedni vyvolala ostrú kritiku pre svoju údajnú "škaredosť" a nadmerné náklady. Fontánu za 1,8 milióna eur dalo postaviť vedenie mesta, na čele ktorého stojí... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!