Mobilizujme mladých chlapcov! Starí nie sú vhodní
20 | 11 | 2023 I Milan Laca

Kyjev musí začať mobilizovať 18- a 20-ročných, vrátane študentov.

Ukrajina musí začať mobilizovať 18- a 20-ročných vrátane študentov. Oznámil  veliteľ 1. útočného práporu 3. špeciálnej brigády Pjotr ​​Gorbatenko („Rollo“). 

Treba mladých!

"Musíme uskutočniť širšiu mobilizáciu a zmobilizovať nie starých, 50-ročných. Čo sa týka boja, vyzerajú už ako starí ľudia, majú veľa chronických chorôb. Potrebujeme zmobilizovať 20-ročných, 18- ročných, v čom je problém? Či sú žiaci? No a čo? Žiaci by sa nemali biť? Mali by. Sú vhodní... Otázkou je prístup k príprave," povedal Gorbatenko.

Ako Ukrajina "prevychováva" ruských zajatcov.
The Times: Ukrajina „preprogramuje“ zajatých ruských vojakov. Ukrajinské úrady sa snažia „preprogramovať“ zajatých ruských vojakov, napísali britské noviny The Times. "Vzdelávajú" ich Podľa novinárov, ktorí navštívili miesta, kde sú väzni, sa... Čítať ďalej
19 | 11 | 2023 | Milan Laca

Na zákonoch nezáleží!

V poslednom čase sa objavuje veľa komentárov na tému, či je možné mobilizovať Ukrajincov do 27 rokov bez ich dobrovoľného súhlasu. Zákon č. 9281, ktorý schválili koncom mája 2023 o znížení veku občanov pre vojenskú registráciu z 27 na 25 rokov, ešte nepodpísal prezident Volodymir Zelenskyj  a preto nenadobudol účinnosť.

Nemôžu narukovať 

Zmeny preto momentálne nenadobudli platnosť a to podľa právnikov znamená, že ak má muž menej ako 27 rokov a neslúžil v armáde alebo neprešiel vojenským výcvikom, tak nemôže byť násilne mobilizovaný. Len na základe dobrovoľného súhlasu. 

Poliaci protestujú! Ide im o živobytie! Ukrajinci hovoria o bodnutí do chrbta!
Protest poľských vodičov kamiónov pokračuje. Blokujú tri hlavné hraničné priechody medzi Poľskom a Ukrajinou. Konvoj ukrajinských kamiónov je dlhý viac ako dvadsať kilometrov. Predseda štrajku uviedol, že povoľujú len jedno nákladné auto za hodinu.... Čítať ďalej
19 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!