Doplňujúce komunálne voľby sa majú vo februári konať v 20 obciach
19 | 11 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Vo februári budúceho roka sa budú v niektorých obciach konať doplňujúce komunálne voľby. Starostu či poslancov zastupiteľstiev si majú občania voliť 10. februára 2024 v 20 obciach. Pôvodne boli voľby vyhlásené v deviatich obciach, následne k nim pribudol zoznam ďalších 11 obcí. Informácie zverejnilo na svojom webe ministerstvo vnútra.

Starostu aj poslancov budú voliť v obci Brezovec. Starostu si majú vyberať voliči v obciach Plavecký Mikuláš, Krná, Drňa, Nechválova Polianka, Starina, Michal nad Žitavou, Chlebnice, Malé Borové a Žehňa. Len poslancov majú voliť v obciach Kvačany, Hrlica, Trnavá Hora, Brunovce, Brieštie, Mošovce, Ďurkovce, Piskorovce, Šemša a Kašov.

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa vyhlasujú v prípade, ak sa v niektorej obci nekonali, z rôznych dôvodov sa musia opakovať alebo ak zanikol mandát poslanca či starostu bez náhradníka. Zákon tiež stanovuje, že voľby sa zopakujú, ak ich vyhlásil Ústavný súd SR za neplatné.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik