Spokojný Ibrahim Maiga: Mali už nie je kolónia! (VIDEO)
18 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

„Konečne vám to môžem povedať: Mali vyhralo vojnu proti všetkým nepriateľom, krajina je teraz naša. Kidal dnes padol,“ napísal na Facebooku najznámejší Slovák z Mali, alebo ak chcete Malijčan zo Slovenska. Ibrahima Maigu máme „zapísaného“ skôr, ako zabávača, herca, speváka čiernej pleti pochádzajúceho z Mali, no dlhé roky žijúceho na Slovensku. Naspäť domov sa vrátil kvôli covidovej neslobode, no so Slovenskom stále nestráca kontakt.

Maiga na Facebooku pravidelne informuje o tom, ako sa jeho domovina oslobodzuje spod francúzskej koloniálnej nadvlády. Nezabúda tiež pripomenúť fakt, že politika západných krajín len v Mali od Kaddáfího smrti priniesla viac, ako milión obetí. Od Maigu sa kvôli jeho názorom už dávnejšie ostentatívne dištancoval aj herec Maroš Kramár.

Vykopli sme kolonizátora!

„Ahojte priatelia! Ten pocit keď vykopnete kolonizátora aj s jeho kumpánmi. Podvod, ktorý vymyslelo Francúzsko, EU, USA, Veľká Británia, Saudská Arábia, Quatar, atď. Pred 12 rokmi, potom ako nespravodlivo zabili Kaddáfiho a prišli obsadiť mesto Kidal v Mali, od vtedy zomrelo v Mali viac ako milión ľudí,“ píše Ibi Maiga na Facebooku.

@mali_kanu #Mali #Bamako #Malitiktok🇲🇱 #Malienne #Malien #Abonnetoi ♬ son original - MALI KANU 🇲🇱

Rudolf Huliak: Slovensko je kolóniou Európskej únie, čo je neprijateľné
Poslanec za SNS a starosta Očovej Rudolf Huliak v rozhovore pre Diskusiu na palete komentoval aktuálne dianie v zákonodarnom zbore, kde sa schvaľuje programové vyhlásenie novej vlády aj povolebnú situáciu na Slovensku. Na úvod relácie reaguje na... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Toto sa slovenským červeným denníkom páčiť nebude

„Vďaka Putinovi, naša armáda a ďalší spojencov ako Čína, Irán, Turecko atď, sme ich včera vykopli. Ukážem vám radosť v krajine, pre tých, čo majú TikTok. Nech žije AES (Aliancia sahelských štátov)! Západne médiá vám to skreslene podajú …ak vôbec,“  netají radosť Maiga. 

Rozkamarátení

„Ibi vieš že ťa mám rád ale asi ťa budem musieť bloknúť. Už dlhší čas sledujem tvoje názory, a mám strach z tých poloprávd ktoré tu podsúvaš. Tak sa maj a prajem tebe aj tvoje rodine veľa šťastia,“ napísal v marci pred rokom Ibrahimovi herec Maroš Kramár.

Maroš Kramár / Facebook (Maros Kramar)

„Ďakujem Maroš, každý máme svoj názor. Kiežby by si vedel, koľko ľudí zabili aliancia Francúzsko, EU a USA v Mali. Vďaka Putinovi sa to zastavilo. Tu v Mali nedávno vystrieľali a podpálili plný linkový autobus. Pre nič za nič, všetci mŕtvi, Takéto zvery zbroja a platí západná koalícia a mierové sily. Takže ma kľudne blokni, raz mi určite dáš za pravdu. Vyzerá to tak, že si na strane zla,“zverejnil vtedy Maiga na Facebooku svoju odpoveď bývalému hereckému parťákovi z Fontány pre Zuzanu 2 a 3.

Do Brusela pošleme Blahu a Uhríka. Na hrad pojde Pelle a Lucia do rici
Bruselský liberalizmus aj Nicholsonovú pomaly triafa šľak. Lucia opäť prehovorila. Zvolila si akési nárečie, hatlaninu. Aby aj takto prejavila „národné“ cítenie. Ale svojský posmešný štýl neopustila. Aby sa nám zdalo, že má všetko na háku. Ale... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!