Smerák Kéry: Dalo sa to čakať! Ako supy! Matovič aj médiá!
19 | 11 | 2023 I Mária Sliacka

Dalo sa to čakať. Ako supy na korisť sa po prehratých voľbách opozícia, ktorá sa nevie zmieriť s prehrou, vrhla na  novú vládu. Namiesto slušnej, vecnej, konštruktívnej kritiky  útočí cez vymyslené a zveličené témy a  využíva pritom svojich  verných  spojencov- médiá a mimovládky. Túto situáciu rozoberá vo svojom statuse na sociálnej sieti  poslanec za  Smer –SD Marián Kéry.

Nenechali vláde ani tých povestných 100 dní

Kéry v úvode statusu píše, že na Slovensku sa mení politická kultúra. Vždy bolo predsa  pravidlom ponechať vláde gavaliersky aspoň tých povestných 100 dní, aby mohla začať so svojou prácou , no teraz to už neplatí. Opozícia tvrdo útočí. Samozrejme,  v útokoch vedie Igor Matovič , no ani Progresívne Slovensko za ním výrazne  nezaostáva . Pripojili sa liberálni novinári a média. Tieto skupiny spája nenávisť voči Ficovi a nejaké  dôvody sa vždy  nájdu , hoci by sa mali vymyslieť.

Vulgárny a pomstychtivý Matovič.

Marián Kéry sa venuje postupne všetkým subjektom, ktoré na vládu útočia. Ako prvého spomína Igora Matoviča: „Matovič, ten bol a zostal pomstychtivým a vulgárnym človekom. Potvrdil to hneď na ustanovujúcej schôdzi parlamentu, napríklad v slušnej spoločnosti neakceptovateľnými, hrubými verbálnymi atakmi špeciálne na Petra Pellegriniho (asi neprehltol, že Hlas dal ponuke od PS košom). S krvavými očami a vulgárnym slovníkom, tentokrát opäť najmä na Roberta Fica, pokračoval tento doslova psychopatický politik aj počas debaty o programovom vyhlásení vlády. Bez hanby používal veselo vulgarizmy, ktoré by príčetný a slušný človek nepoužil ani v krčme IV. cenovej skupiny. ,,Priblblý ako lečo”, tak nazval jedného z poslancov SMERu-SSD. Neuvedomil si, že tie vulgarizmy nesvedčia o nikom inom, ako o ňom. Sú pravým Matovičovým zrkadlom.”

Liberáli falošne tvrdia, že im ide o bezpečnosť Slovenska 

Druhým opozičným táborom sú podľa Kéryho liberáli. Poslanec im vyčíta, že  neobhajujú slovenské záujmy v zahraničí, hoci tvrdia, že je pre nich zastupovanie slovenských záujmov a jeho bezpečnosť Slovenska prvoradá. Mementom je podľa Kéryho napríklad to, keď Michal Šimečka patril k tým slovenským europoslancom, ktorí v roku 2021 v Európskom parlamente kladne prikývli na predloženú Správu o Kosove. Šimečka tak vlastne potvrdil, že  súhlasí s formuláciou uvedenou v danej správe, že ,,nezávislosť Kosova je nezvratná” a s výzvou, aby tie členské štáty  EÚ, ktoré doteraz Kosovo neuznali, teda aj Slovensko, tak urobili v budúcnosti.

Vyprázdnené vojenské sklady- vizitka predchádzajúcich vlád

Kéry v statuse spomína poslanca Tomáša Valáška(PS), ktorý na poslednom zasadnutí Zahraničného výboru NR SR presadil do opozičnej výzvy výboru aj vetu, že ,,vládna koalícia nemá právo hazardovať s bezpečnosťou Slovenska”. Pán Valášek zrejme zabudol , že predchádzajúce vlády vyprázdnili slovenské vojenské sklady v prospech vojny na Ukrajine a zo Slovenska urobili doslova vazalský štát NATO a USA,” konštatuje.

Čím sa previnili deti v Gaze?

“Mimochodom, ak sa už toľko na poslednom Zahraničnom výbore NR SR, ktorému predsedám,” pokračuje Kéry, “z popudu opozície hovorilo pri Ukrajine v podstate len o pokračujúcej vojne (slovo mier politici PS nemajú vo svojej výbave), na jazyk sa tlačí otázka – a čo humanitárna kríza v Gaze, páni Valášek či Krúpa? My v SMERe-SSD súhlasíme s tým, že po teroristických útokoch Hamasu spáchaných na území Izraela, má židovský štát právo brániť sa. Ale tak ako pri Ruskej federácii, aj tu, tentokrát v prípade pásma Gazy, uplatňovať princíp kolektívnej viny? Vy, politici opozície, si naozaj bez hanby myslíte, že každý občan pásma Gazy je terorista? Čím sa previnili také deti Gazy?“ pýta sa Kéry, ktorý opozíciu nazýva  prázdnou a protislovenskou a ubezpečuje ju, že nemusí mať strach o zahraničnú politiku Slovenska v nadchádzajúcich rokoch, pretože ako píše: “Bude vedená na všetky štyri svetové strany. Sebavedomo, s tým, aby obhajovala v prvom rade záujmy Slovenska a ľudí v našej krajine žijúcich.”

Fico ako znovuzrodený s TOP prejavom v histórii
Na Bratislavskom hrade sa v piatok uskutočnil Slávnostný snem strany SMER – sociálna demokracia. Predseda strany Robert Fico sa tam prihovoril viac ako 500 delegátom a hosťom. Na úvod prízvukoval, že snem má byť oslavou volebného víťazstva,... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Médiá s krvavými očami

Tretím opozičným táborom sú podľa Kéryho médiá. “To, ako sa tiež s krvavými očami pustili do koalície a novej vlády, krátko zdokumentujem príkladom z oblasti kultúry. Naschvál, pretože ak sa ani politici, ale ani novinári a médiá nesprávajú kultúrne, čo čakajú od celej spoločnosti? Aký signál svojou nekultúrnosťou vysielajú?”

O čo išlo? „O tlak liberálnej kaviarne na realizáciu jednej výstavy v Historickom múzeu na Bratislavskom hrade, kde mali byť prezentované aj fotografie LGBT+ párov. Pointou ale je, že tá výstava nebola podľa všetkého v plánoch múzea. Takže to celé bola absurdná situácia, kedy podľa vyjadrenia múzea museli jeho zástupcovia vysvetľovať niečo, čo sa nestalo, kedy sa mala rušiť výstava, ktorá nebola plánovaná, kedy ju mala rušiť dokonca ministerka kultúry, ktorá žiadny príkaz o stopke pre aktivity hocakej komunity nevydala, kedy sa mal zrušiť podpis zmluvy, ktorá neexistuje atď. Jednoducho – niekto (v tomto prípade fotografka) si na základe bežnej komunikácie so zamestnankyňou múzea vydedukoval, že bude výstava, a teraz tlačí, prečo nebude. Hoc žiadna výstava s fotografiami danej fotografky nie je, výchadzajúc zo statusu múzea na sociálnej sieti, súčasťou výstavného plánu na rok 2023. A výstavný plán na rok 2024 sa momentálne v múzeu iba finalizuje. Nič z horeuvedeného nebránilo liberálnym médiám vyvíjať niekoľko dní na ministerstvo kultúry aj múzeum dosť tvrdý tlak, aj keď s premyslenými formuláciami zo strany editorov, že sa ten vymyslený zákaz či zrušenie stali ,,vraj”, ,,údajne” či sa niečo len ,,malo” stať. Špinu vyliali. A druhá strana, ty sa bráň, ako vieš…”

Stále sa nepoučili

“Zdá sa, že sa niektoré médiá stále nepoučili,” konštatuje Kéry  a vysvetľuje, že ak sú médiá nejakou témou, či inštitúciou alebo stranou posadnuté a chcú na nich stoj čo stoj nájsť hocakú, aj vymyslenú špinu a snažia sa aj vymyslenú tému umelo nafúknuť, je to choré.“

Nebojíme sa

V závere statusu poslanec píše, že:“ hoci je Slovensko  vinou predchádzajúcich troch vlád v katastrofálnom stave, nebojíme sa.“ A uzatvára status vetami , že na vecnú, slušnú a konštruktívnu kritika bude vláda reagovať, ale: „Vulgarizmy, prázdne slová či vymyslené veci však budú predstavovať zrkadlo tých, ktorí ich vyslovia. Tam sú potom naše slová zbytočné.”

Chráni Dlugošovej úrad oznamovateľov, alebo robí politiku? (VIDEO)
Úrad na ochranu oznamovateľov bol donedávna takmer neznámou inštitúciou, kým nezačal chrániť tých, kvôli akým bol vytvorený. Tých, čo voči svojim podriadeným zneužívajú svoje postavenie. Nový šéf Úradu vlády Juraj Gedra a kandidát na poslanca NR SR... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik