Orbán: Európsky model v Bruseli vedie k chaosu
18 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Vlasť nemožno beztrestne predávať za peniaze, a preto sa musia stanoviť pravidlá na ochranu suverenity Maďarska, povedal v sobotu v Budapešti znovuzvolený predseda Fideszu Viktor Orbán. "Nechceme byť Sorosovými dlhovými otrokmi, nechceme vojny gangov a nechceme, aby Maďarsko bolo rezervou, ktorá nemá budúcnosť," vyhlásil premiér. 

Bruselský model Európy musí Maďarsko odmietnuť, vyhlásil Viktor Orbán.

Orbán to vyhlásil na XXX. zjazde strany v priestoroch budapeštianskeho výstaviska Hungexpo. S odvolaním sa na server origo.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

„Európsky model v Bruseli vedie k chaosu,“ povedal Orbán s poznámkou, že ak všetko pôjde takto ďalej, tak hrozí „rozklad“ Európskej únie. Únia, ale ani členské štáty dnes podľa maďarského premiéra nerealizujú svoje vlastné rozhodnutia a idú nad rámec pravidiel.

Poriadok mizne, zadĺženie rastie

„Európsky model v Bruseli sa stal zastaraným. Tento model vedie k chaosu, pretože stále viac ľudí chce žiť bez práce. Verejný poriadok mizne, zatiaľ čo zadlženie iba rastie,“ konštatoval Orbán, podľa ktorého treba Úniu zmeniť, a nie ju opustiť. „Maďarsko sa bráni zo všetkých síl a odoláva. Odolávame invázii migrantov, fatamorgánam vojny, genderovému terorizmu i Sorosovmu impériu,“ podčiarkol predseda Fideszu.

V súvislosti s európskymi a komunálnymi voľbami uviedol, že vládny blok strán Fidesz-KDNP musí vyhrať oboje. Za Orbána, ktorý bol jediným kandidátom na post predsedu Fideszu, odovzdalo hlas 1190 delegátov.

Spokojný Ibrahim Maiga: Mali už nie je kolónia! (VIDEO)
„Konečne vám to môžem povedať: Mali vyhralo vojnu proti všetkým nepriateľom, krajina je teraz naša. Kidal dnes padol,“ napísal na Facebooku najznámejší Slovák z Mali, alebo ak chcete Malijčan zo Slovenska. Ibrahima Maigu máme „zapísaného“ skôr, ako... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik