Minister vnútra: Mimo službu zákonne postavím ešte niekoľko policajtov (VIDEO)
18 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Matúš Šutaj Eštok v diskusii Na hrane upozornil na fakt, že novinári sú predsedom parlamentu obmedzovaní len kvôli tomu, že jeden z opozičných lídrov nevie čo sa patrí. On sám nikdy neodmietol odpovedať na novinárske otázky, aj keď boli úplne mimo tému. Požiadal však aktivistku v kresle moderátorky, aby ani ona nekádrovala médiá – to boli spôsoby minulého režimu. Krátko sa však vrátil aj k tomu, že postavenie policajtov, ktorí spáchali úmyselný trestný čin mimo výkon služby nebolo nezákonné.

Minister vnútra uvažuje, ako on obmedzuje prácu novinárov a poradil opozícii, nech si urobí poriadok s predsedom hnutia Slovensko. Potom nikto nebude „obmedzovať novinárov“.

Mažgút EXKLUZÍVNE pre HD o incidente s Matovičom: CHORÍ ĽUDIA O NÁS ROZHODOVAŤ NEMÔŽU! (VIDEO)
Celý incident, ktorý odštartoval „haló“ okolo Jána Mažgúta (Smer-SSD) a Igora Matoviča (Slovensko) zažal tým, že bývalý premiér začal sebe vlastným spôsobom napádať Mažgúta po tom, ako sa poslanec za Smer mal postaviť pred mikrofón verejnoprávnej... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

„Ja som ešte nebol na takej tlačovej konferencii, kde by som nepripustil otázky,“ hovorí za seba minister vnútra a konštatuje, že novinári sú schopní na hasičskej stanici sa pýtať na jeho názor na globálne otepľovanie. Navyše pripomína, že počas pôsobenie Márie Kolíkovej na ministerstve spravodlivosti niektoré médiá tiež nemali prístup a kritizovaná za to nebola.

Na reakcie tradične aktivistickej moderátorky Šutaj Eštok odpovedal, že ako on rešpektuje túto televíziu, rešpektuje aj ostatné médiá a nikoho nemieni kádrovať.

„To bolo v minulosti. To bolo pred tým septembrom, novembrom 1989, vtedy sa kádrovali, vtedy tu bol len jeden názor, jedna pravda,“upozornil minister a potvrdil, že častokrát sa jeho názor nezhoduje s inými názormi, no urobí všetko pre to, aby zaznel aj ten iný názor. Moderátorka však mala problém nie so všetkými médiami.

„Keď som nastúpil na ministerstvo vnútra, povedal som, že zákon bude platiť pre všetkých. Aj pre mediálne exponovanú skupinu ľudí, aj pre ostatných policajtov. Preto som konal iba v zmysle zákona, ktorý mi káže jasne, že takýchto policajtov minister musí postaviť mimo službu. Garantujem vám, že v krátkom čase budú postavení mimo službu ďalší policajti,“sľúbil minister. Pôjde o policajtov stíhaných za úmyselné trestné činy. Je ich zhruba tridsať.

Do Brusela pošleme Blahu a Uhríka. Na hrad pojde Pelle a Lucia do rici
Bruselský liberalizmus aj Nicholsonovú pomaly triafa šľak. Lucia opäť prehovorila. Zvolila si akési nárečie, hatlaninu. Aby aj takto prejavila „národné“ cítenie. Ale svojský posmešný štýl neopustila. Aby sa nám zdalo, že má všetko na háku. Ale... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Zduplikoval svoj názor, že civilný súd v prípade viceprezidenta Branka Kišša nebol oprávnený rozhodovať, pretože sa jedná o správnu agendu.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!