KĽUDNE PÔJDE DO VÄZENIA! Rowlingová trvá na tom, že muž je muž a žena je žena
18 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Pokojne ma zatvorte na dva roky do väzenia, odkázala Joanne Rowlingová, slávna autorka knižiek príbehov Harryho Pottera. Spisovateľka dlhodobo vystupuje proti tomu, aby sa v rámci obrany práv transgender osôb nesmelo hovoriť, že muž je muž a žena je žena. Naráža na správu denníka The Mail on Sunday, podľa ktorej by v prípade víťazstva Labouristickej strany po nasledujúcich voľbách hrozili dva roky väzenia za to, keď niekto druhého človeka zámerne nazve zlým pohlavím, informujú české Parlamentní LIsty.

Ženy sú skrátka ženy a muži sú muži

Joanne Rowlingová dáva dlhodobo najavo, že je odhodlaná ženy nazývať ženami, mužov nazývať mužmi a vyhnúť sa opisom ako menštruujúce osoby. K téme trans osôb sa Rowlingová vyjadruje minimálne od roku 2019, kedy sa zastala ženy, ktorej názory o pohlaviach boli označené za absolutistické.

„Rowlingová v roku 2019 podporila 45-ročnú Mayu Forstaterovú, ktorá bola prepustená z práce v think-tanku na boj s chudobou Centre for Global Development kvôli sérii tweetov spochybňujúcich vládne plány umožniť ľuďom identifikovať sa ako iné pohlavie,“ napísal The Idependent.

Rowlingová zdôraznila, že svojím názorom nechcela nikoho naštvať. Vyzvala ľudí, nech sa obliekajú, ako chcú, nech spia s kýmkoľvek dospelým, pokiaľ s tým tento dospelý súhlasí, ale krútila hlavou nad tým, že niekto čelí tlaku, prípadne vyhadzovaniu za to, že vyjadrí svoj konzervatívny názor na pohlavie.

Transsexuál: Trans dieťa je ako vegánsky pes (VIDEO)
Má 23, narodil sa, ako muž a keď mal 16, prešiel tranzíciou. Aktuálne prechádza detranzíciou a hovorí o tom, že mnohí by skôr, ako chirurga, potrebovali pomoc psychológa. Navyše tvrdí, že takmer štvrtina ľudí, ktorí tranzíciou prešli, ju... Čítať ďalej
09 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Ustálený konsenzus o existencii dvoch pohlaví má svoj zmysel!

Na to konto mnoho jej transgender fanúšikov a trans spojencov vyjadrilo sklamanie z jej postoja.

„Moja dcéra, ktorá je trans, je vašou veľkou fanynkou. Láme mi srdce, keď vidím, že zverejňujete niečo, čo naznačuje, že diskriminácia voči nej je úplne v poriadku,“ napísal jeden z rodičov. 

Rowlingová však trvala na tom, že ustálený konsenzus o existencii dvoch pohlaví má svoj zmysel. „Myšlienka, že ženy ako ja, ktoré sú s trans ľuďmi po desaťročia empatické a cítia s nimi spriaznenosť, pretože sú zraniteľné rovnakým spôsobom ako ženy – tj voči mužskému násiliu – ‚nenávidia' trans ľudí, pretože si myslia, že pohlavie je skutočné a má prežité dôsledky – je nezmysel,“ zdôraznila. Na jej slová upozornil aj server The Independent.

Ďalší muž vyhral MISS (VIDEO)
Muž, ktorý sa identifikuje ako žena, bol korunovaný za „Miss Portugal“, čím sa stal druhým mužom v pretekoch o tohtoročný titul „Miss Universe“, informuje Breitbart. Miss Universe Portugal kontroverzným krokom udelila vo štvrtok 28-ročnej Marine... Čítať ďalej
10 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Harry Poter má iný názor

Rowlingová dostala nálepku transfóbnej osoby a tá u nej pretrváva dodnes. Dňa 8. júna 2020 proti autorke vystúpil okrem iného Daniel Radcliffe, herec, ktorý vo filmovej sérii stvárnil rolu Harryho Pottera.

„Hoci je Jo nepochybne zodpovedná za to, akým smerom sa uberá môj život, ako niekto, kto mal tú česť spolupracovať s The Trevor Project (projekt podporujúci transgender osoby) a naďalej sa na ňom podieľa už desať rokov, a jednoducho ako človek, cítim povinnosť v tejto chvíli niečo povedať. Transgenderové ženy sú ženy,“ napísal.

Daniel Radcliffe, foto: FB/Fans Harry Potter

Kľudne dva roky na tvrdo, len nie toto!

Teraz na sociálnej sieti X Rowlingová znovu pichla do osieho hniezda a napísala, že tzv. trans ženy odmieta popisovať ako ženy.

„Opakujte po nás: Trans ženy sú ženy,“ stálo vo výzve kolujúcej po sociálnej sieti X.

„Nie,“ odpovedala Rowlingová jasne.

Jedným dychom dodala, že si „s radosťou odkrúti dva roky, ak alternatívou bude nútená reč a nútené popieranie reality a dôležitosti pohlavia. Začnite súdny spor, hovorím. Bude to väčšia zábava, než som kedy zažila na červenom koberci“.

NA VÝBER: Zoznam moderných pohlaví
Prípady šialeného woke aktivizmu z „vyspelého“ sveta nemajú konca kraja. Aké máme rody podľa progresívnych úchylov? Toto však nie je priorita chudobného Slovenska. Agender – osoba, ktorá sa neidentifikuje so žiadnym pohlavím, a teda je úplne... Čítať ďalej
14 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Reagovala tak na údajný zámer dnes opozičných britských labouristov, ktorí prišli s myšlienkou na sprísnenie trestov za šírenie nenávisti proti trans ľuďom. Za šírenie nenávisti by sa podľa predstáv labouristov považovalo aj použitie nesprávneho zámena vo vzťahu k týmto osobám.

Tým by sa transfóbne zneužívanie dostalo do súladu s napadnutím a obťažovaním motivovaným nenávisťou na základe rasy alebo náboženstva, za ktoré hrozia až dva roky väzenia,“ napísal k tomu The Mail on Sunday.

 

Rowlingová hovorí

 

Nebezpečné, úplne neliberálne hnutie

Server britského denníka The Guardian upozornil, že Rowlingová vystúpila v podcastovej sérii nazvanej The Witch Trials of JK Rowlingová, a tam, okrem iného povedala, že si bola vedomá toho, že jej názory na trans osoby mnoho ľudí hlboko zasiahnu.

„Keď som sa prvýkrát začala zaujímať o to, čo som videla ako kultúrne hnutie, ktoré bolo neliberálne vo svojich metódach a sporné vo svojich myšlienkach, a potom som sa tým začala hlboko trápiť, úplne som vedela, že keď prehovorím, mnoho ľudí, ktorí milujú moje knihy, že ma budú hlboko nešťastní.“

Napriek tomu cítila, že ich musia vyjaviť verejne. „Úprimne verím, že v tomto hnutí je niečo nebezpečné a že ho treba spochybniť.“

Hlas ľudu: Cigánikovej píšu nelichotivé a vulgárne odkazy
Chceli vyhrať voľby. Chválili sa najlepším programom. Ale ľudia nezabudli, čo stvárali vo vláde s Matovičom a Hegerom. Nezabudli ani na ich opiáše v Dubaji. A tak sa teraz naparujú z opozičných lavíc. Akože ináč? S nenávisťou k vládnej koalícii.... Čítať ďalej
18 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik