Čo očakávajú občania od novej vlády?
18 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Nová vláda Roberta Fica bude riadiť štát efektívnejšie a s lepšími výsledkami ako kabinety Igora Matoviča a Eduarda Hegera podľa názoru 57,2 percenta respondentov. Naopak, 36,7 percenta opýtaných s týmto názorom nesúhlasí. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky, ktorý pre TASR realizovala agentúra AKO v čase od 7. do 14. novembra na vzorke 1000 respondentov.

S výrokom, podľa ktorého bude nová vláda riadiť štát efektívnejšie a s lepšími výsledkami, určite súhlasilo 33,2 percenta opýtaných a 24 skôr súhlasilo. S týmto výrokom určite nesúhlasilo 17,3 percenta respondentov a skôr nesúhlasilo 19,4 percenta. K otázke sa nevedelo vyjadriť 5,7 percenta respondentov a 0,4 percenta sa vyjadriť nechcelo.

Najviac respondentov, ktorí očakávajú lepšie výsledky novej vlády, je medzi voličmi Smeru-SD (83 percent úplne súhlasí a 12 percent skôr súhlasí), Hlasu-SD (53 percent úplne súhlasí a 37 percent skôr súhlasí) a SNS (53 percent úplne súhlasí a 35 percent skôr súhlasí).

S výrokom, podľa ktorého bude nová vláda riadiť štát efektívnejšie a s lepšími výsledkami, najčastejšie nesúhlasia voliči koalície hnutia Slovensko, Kresťanská únia a Za ľudí (59 percent určite nesúhlasí a 21 percent skôr nesúhlasí), Progresívneho Slovenska (32 percent určite nesúhlasí a 42 percent skôr nesúhlasí) a KDH (22 percent určite nesúhlasí a 39 percent skôr nesúhlasí).

Mimovládky majú doslova PENU NA ÚSTACH... Tie politické (VIDEO)
Toľko hnevu ste dávno nevideli! Mimovládky majú pri zmienke o zmenšovaní ich vplyvu doslova penu na ústach. Tie politické! Skonštatoval to na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler. "Chvíľu som pozeral rozpravu poslancov k programovému... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik