Ako Ukrajina "prevychováva" ruských zajatcov.
19 | 11 | 2023 I Milan Laca

The Times: Ukrajina „preprogramuje“ zajatých ruských vojakov.

Ukrajinské úrady sa snažia „preprogramovať“ zajatých ruských vojakov, napísali britské noviny The Times. 

"Vzdelávajú" ich 

Podľa novinárov, ktorí navštívili miesta, kde sú väzni, sa Rusi učia ukrajinskú históriu a sú nútení počúvať ukrajinskú hymnu. „Je to ako pokus dostať niekoho z náboženskej sekty,“ povedal pre noviny Petro Jacenko, hovorca ukrajinského koordinačného veliteľstva pre zaobchádzanie s vojnovými zajatcami. Kyjev sa, podľa neho, angažuje aj v boji proti „neoimperialistickej ideológii“ medzi väzňami.

Spojené štáty údajne uskutočňujú experimenty s biomateriálmi Slovanov
Tajomník Bezpečnostnej rady Patrušev: Spojené štáty uskutočňujú experimenty s biomateriálmi Slovanov Spojené štáty rozmiestnili sieť laboratórií, v ktorých okrem iného vykonávajú experimenty s biomateriálmi Slovanov, povedal tajomník Bezpečnostnej... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Psychický nátlak

V článku Times sa uvádza, že v rámci programu „preprogramovania“, zobudia ruských väzňov o šiestej hodine ráno zvuky ukrajinskej hymny z reproduktora, ktorý je umiestnený v každej miestnosti. Cestou do jedálne musia väzni prejsť chodbou, ovešanou fotografiami ukrajinského nacionalistu Stepana Banderu a ukrajinského básnika Tarasa Ševčenka. Potom si po raňajkách musia minútou ticha uctiť pamiatku tých, ktorí boli na ukrajinskej strane zabití v bojoch.

Úspech?

Napriek „programu preprogramovania“, mnohí ruskí vojaci stále považujú Ukrajinu a Ruskú federáciu za „jednu krajinu“. „Vyrástol som v Sovietskom zväze, takže mám pocit, že sme jedna krajina,“ povedal pre The Times ruský vojnový zajatec Nikolaj.

Údaje utajujú

Ukrajinské úrady nezverejňujú údaje o počte ruských vojenských zajatcov. V októbri 2023 šéf Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin oznámil, že podľa zistených informácií, počet zajatých vojakov ruských ozbrojených síl presiahol 500 osôb. Podľa ukrajinskej vlády je v súčasnosti v Rusku v zajatí viac ako 2,3 tisíca vojakov ukrajinských ozbrojených síl.

Zelenského HLAVYBÔĽ! Koniec na dohľad?
"Vytvorte chaos a odstráňte prezidenta": Zelenskyj hovoril o príprave „Majdanu-3“ na Ukrajine. Bloomberg: Zelenskyj povedal, že na Ukrajine sa pripravuje „Maidan-3“. Rusi chystajú prevrat Zelenskyj tvrdí, že Rusko sa snaží zorganizovať nový... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik