Slovák zavraždil írsku učiteľku! Verdikt je neúprosný
18 | 11 | 2023 I Mária Sliacka

Prípad vraždy mladej učiteľky neďaleko írskeho mesta Tullamore otriasol celým Írskom aj Slovenskom. Jej vrah, Slovák Jozef Puška, už pozná verdikt súdu.

Verdikt 12 člennej poroty bol jednohlasný

12 členná porota nemala veľmi nad čím uvažovať. Jej verdikt bol jednohlasný. Vo štvrtok 9. novembra obžalovaný Slovák Jozef Puška za vraždu mladej  írskej učiteľky dostal  doživotie. TASR o tom informovala podľa Sky News a The Irish Times.

Išla si zabehať a 11 bodných rán ukončilo jej život

Učiteľka  základnej školy a hudobníčka Ashling Murphyová (23)  bola zavraždená minulý rok v januári. Išla si len zabehať neďaleko mesta Tullamore v strednom Írsku. Vrah ju 11 krát bodol do oblasti krku a spôsobil jej akútnu stratu krvi a zástavu srdca. Motív však doposiaľ nie je známy.  

Nakoniec sa priznal  a svoj čin oľutoval 

Z vraždy obvinili v súčasnosti 33-ročného Slováka Jozefa Pušku, ktorý žije v Tullamore. Od januára 2022 bol vo vyšetrovacej väzbe. Podľa výpovede na súde policajný detektív zraneného Pušku vypočúval 14. januára v nemocnici. Detektív mu oznámil, že je podozrivý a Puška prostredníctvom tlmočníka povedal: "Urobil som to. Zavraždil som. Ja som vrah." Dodal, že mu je to ľúto a neurobil to úmyselne. 

Orbán sa radí s národom
Maďarská vláda urobila prieskum medzi voličmi o podpore Ukrajiny. Maďarský kabinet zverejnil otázky s možnosťou výberu z viacerých odpovedí v dotazníku. Poslali ho poštou všetkým voličom v krajine, aby zistili ich názory na kontroverzné témy a ich... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Milan Laca

Jednoznačné dôkazy rozhodli

Puška sa síce neskôr vyhováral, že obeť nepozná a nepamätá si , že by sa bol priznal k jej vražde, ale jednoznačné dôkazy (analýza DNA spoza nechtov obete, kamerové zábery a svedectvá) ho usvedčili.

V rovnakom čase došlo vo Veľkej Británii k sérii vrážd 

Prípad zaujal verejnosť aj preto, že v rovnakom čase došlo v susednej Veľkej Británii k sérii vrážd , ktoré upriamili pozornosť na násilie páchané na ženách.

MEDZINÁRODNÝ ŠKANDÁL! Moldavský prvý pes pohrýzol rakúskeho prezidenta (FOTO)
Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen vo štvrtok zistil, že uhryznutie psa je horšie ako jeho štekot! Prvý pes moldavskej prezidentky Maie Sanduovej totiž pohrýzol rakúskeho lídra do ruky počas jeho návštevy v Kišiňove, informuje POLITICO. K... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik