Ruská raketová hrozba (VIDEO)
18 | 11 | 2023 I Milan Laca

Západ pochopil nebezpečenstvo ruského Avangardu.

Čo je známe o rakete a prečo ju nazývajú „Putinov meteorit“?

Hrozba 

Ruský hypersonický raketový systém Avangard, ktorý je možné odpáliť spoza zemskej atmosféry, je jedinečná zbraň a predstavuje vážnu hrozbu pre potenciálneho nepriateľa. Tento názor vyjadril Chris Samuel, novinár britského bulvárneho denníka The Daily Express. Raketový systém výrazne zvýši bojové schopnosti ruských strategických jadrových síl.

Rusi ničia Ukrajincom mosty! Nasadili nové silné bomby (VIDEO)
Rusko začalo zhadzovať 1,5-tonové bomby na ukrajinské železničné mosty. Sila úderu je porovnateľná s tromi raketami Iskander. Nové útoky Ruské letectvo použilo „inteligentné“ jeden a pol tonové kĺzavé bomby FAB-1500 na útoky na nepriateľské... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Milan Laca
Hlavné výhody 

V článku sa uvádza, že raketa je vybavená riadenou hlavicou a je schopná zasiahnuť mnoho cieľov na akomkoľvek mieste na povrchu Zeme za približne 30 minút. Navyše Avangard nemožno zastaviť existujúcou západnou protiraketovou obranou. V roku 2018 ruský prezident Vladimir Putin prvýkrát informoval o tejto hypersonickej rakete. Potom poznamenal, že nová zbraň bude schopná manévrovať v hustých vrstvách atmosféry, lietať na medzikontinentálne vzdialenosti a bude prakticky nezraniteľná.

Avangard

Rusko pokračuje v prezbrojovaní  

V októbri tohto roku pokračovali ruské strategické sily v Orenburskom regióne v prezbrohjvaní na komplexy Avangard. Na jar zdroj blízky ministerstvu obrany informoval, že raketový pluk bude plne vybavený hypersonickými systémami do roku 2025. Putin oznámil, že úroveň moderných zbraní v jadrovej triáde dosiahla 91 percent.  

Jedinečnosť „Putinovho meteoritu“

Napríklad v Japonsko označili najnovšie ruské hypersonické rakety Avangard skutočnú bolesť hlavy pre americkú armádu. Pripomenuli, že je mimoriadne ťažké zničiť ich. Dokonca ani americké systémy protivzdušnej obrany si s nimi nevedia poradiť. Paul Freishtler, popredný odborník na vedu a techniku ​​z americkej Vojenskej spravodajskej služby, povedal že Rusko je v súčasnosti jedinou krajinou na svete, vyzbrojenou strategickými hypersonickými raketovými systémami. Podľa neho ruský systém Avangard „dosiahol počiatočné operačné schopnosti v roku 2018 a je jediným nasadeným strategickým hypersonickým systémom na svete“.  

Inštalácia rakety Avangard

Hlavné charakteristiky Avangardu

Tento strategický jadrový komplex patrí do ruskej jadrovej triády. Predpokladá sa, že raketu nemožno zostreliť, pretože manévruje, čo znemožňuje zameranie nepriateľských zbraní. Podľa verejných vyhlásení môže raketa dosiahnuť rýchlosť asi 9,5 kilometra za sekundu. Výkon bojovej techniky jednej jednotky je od 800 kiloton do 2 megaton.  

Putin na ceste k víťazstvu!
Šokujúce britské vyhlásenie o Putinovi. The Guardian: Ruský prezident Putin získal na Ukrajine prevahu, čas je na jeho strane. Putin je na tom lepšie! Situácia na Ukrajine sa podľa podcastu The Guardian vyvíja v prospech ruského prezidenta... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!