Roger Waters z Pink Floyd v ďalších PROBLÉMOCH! Tentoraz kvôli Izraelu
17 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Známeho muzikanta odmietli ubytovať! Hotely v Argentíne a Uruguaji údajne odmietli ubytovať spoluzakladateľa Pink Floyd Rogera Watersa pre obvinenia z antisemitizmu. Britský spevák je totiž známy svojimi propalestínskymi názormi, informuje Breitbart.

Pre svoje názory má problémy už aj v hoteloch!

Waters sa už mal ubytovať v argentínskom hlavnom meste Buenos Aires pred predstaveniami naplánovanými na 21. a 22. novembra v rámci svojho turné „This is Not a Drill“, ale rezervácie prepadli. Hotely sa odvolávali na nedostatočnú dostupnosť. Informovali o tom noviny Pagina 12.

Hotely v Montevideu v susednom Uruguaji ho tiež odmietli ubytovať, ale neuviedli dôvod, citovala v stredu správa Pagina 12 Watersa. Spevák uviedol, že v dôsledku toho je stále v brazílskom Sao Paule, kde pred pár dňami vystupoval.

Šestnásteho som mal večeru s Josém Mujicom, bývalým prezidentom Uruguaja, ktorý je mojím priateľom. A ja nemôžem ísť (...), pretože izraelská lobby a akokoľvek sa nazývajú, ma zrušili,“ povedal Waters pre Pagina 12.
Izraelská lobby

Prezident Ústredného izraelského výboru Uruguaja, Roby Schindler, poslal do hotela Sofitel list, v ktorom ho vyzval, aby nehostil Watersa, uviedla Pagina 12.

Waters „využíva svoju slávu umelca, aby klamal a chrlil svoju nenávisť voči Izraelu a všetkým Židom,“ povedal Schindler podľa Pagina 12. „Tým, že ho prijmete, budete, aj keď nechcete, propagovať nenávisť, ktorú tento muž vyžaruje,“ dodal Schindler.
MEDZINÁRODNÝ ŠKANDÁL! Moldavský prvý pes pohrýzol rakúskeho prezidenta (FOTO)
Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen vo štvrtok zistil, že uhryznutie psa je horšie ako jeho štekot! Prvý pes moldavskej prezidentky Maie Sanduovej totiž pohrýzol rakúskeho lídra do ruky počas jeho návštevy v Kišiňove, informuje POLITICO. K... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Diana Zaťková
Iba otvorene hovorím o genocíde palestínskeho ľudu

Waters bol roky prenasledovaný obvineniami z antisemitizmu, vrátane kritiky zo strany americkej vlády začiatkom tohto roka. Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Waters má „dlhé skúsenosti s používaním antisemitských trópov na očierňovanie židovských ľudí“.

V rozhovore pre Pagina 12 to rázne poprel. "Robia to, pretože verím v ľudské práva a otvorene hovorím o genocíde palestínskeho ľudu," povedal Waters.

V nedávnom rozhovore s novinárom Glennom Greenwaldom Waters povedal, že prekvapivý útok militantov Hamasu v Izraeli zo 7. októbra „bol prehnaný tým, že Izraelčania vymýšľali príbehy o odsekávaní hláv bábätkám“.

BETLEHEM RUŠÍ VIANOCE! (FOTO)
Namiesto toho bude oslavovať „mučeníkov“ Hamasu. Mesto Betlehem na západnom brehu Jordánu odstránilo všetky vianočné ozdoby z miesta uctievaného ako miesto narodenia Ježiša Krista, informuje americký portál Breitbart. "Naši ľudia v Gaze sú... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik