Brandenburská brána - ďalší pozdrav od KLIMATICKEJ MLÁDEŽE!
17 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Klimatickí aktivisti zo skupiny Letzte Generation (Posledná generácia) opäť počmárali Brandenburskú bránu v Berlíne. Dva stĺpy brány boli pomaľované oranžovou farbou, oznámila berlínska polícia serveru Die Zeit. Dve ženy boli zatknuté, informujú ParlamentníListy.cz.

 

„Brandenburská brána zostane oranžová!“ napísali klimatickí aktivisti na sociálnej sieti X s tým, že pokiaľ bude Nemecko spaľovať ropu, plyn a uhlie, budú sa vracať. „Nemecká vláda sa podriaďuje záujmom korporácií a ‚bezohľadne rozširuje infraštruktúru fosílnych palív', tvrdí Deutsche Umwelthilfe. S tým sa nezmierime!“ uvádzajú aktivisti.

„Je to pamätník zlyhania vlády pri ochrane nášho živobytia. Je to pomník miliónom ľudí, ktorí za naše váhanie zaplatia životom,“ uviedli klímu aktivisti.
Dvaja aktivisti zadržaní

Tamojšia polícia vo štvrtok dvoch klimatických aktivistov zadržala, informoval server Süddeutsche Zeitung.

Organizácia Last Generation vo svojom vyhlásení tiež vyzvala na ďalšiu protestnú akciu, ktorá sa má konať 25. novembra. V Berlíne pri Veľkej hviezde sa má uskutočniť masová demonštrácia.

Na východnej strane Brandenburskej brány v súčasnej dobe po predchádzajúcom septembrovom farebnom útoku prebiehajú upratovacie práce. Práce trvajú dlhšie, než sa očakávalo. Podľa hovorkyne spoločnosti Berliner Immobilienmanagement GmbH (BIM) z konca septembra farba kvôli vysokému obsahu vody prenikla hlbšie do pieskovca, ako sa pôvodne predpokladalo, napísal server Die Zeit.

Klimatickí aktivisti ničia Brandenburskú bránu, Sociálna sieť X

Pri prvom útoku v polovici septembra polícia zadržala štrnásť klimatických aktivistov. Práce údajne stáli celkom najmenej 115 000 eur.

Posledná generácia opakovane organizuje radikálne protestné akcie, aby vyzvala na boj proti globálnemu otepľovaniu a upozornila na hroziacu klimatickú krízu. Naposledy posprejovali oranžovou farbou pamiatky, ako sú berlínske hodiny svetového času a univerzity vedľa Brandenburskej brány.

MEDZINÁRODNÝ ŠKANDÁL! Moldavský prvý pes pohrýzol rakúskeho prezidenta (FOTO)
Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen vo štvrtok zistil, že uhryznutie psa je horšie ako jeho štekot! Prvý pes moldavskej prezidentky Maie Sanduovej totiž pohrýzol rakúskeho lídra do ruky počas jeho návštevy v Kišiňove, informuje POLITICO. K... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik