Zelenskyj LAMENTUJE: Svet sa už nesústredí na Ukrajinu!
17 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajinský líder Volodymyr Zelenskyj sa obzvlášť horlivo poďakoval novému britskému ministrovi zahraničných vecí pri jeho návšteve Kyjeva vo štvrtok ráno. Vzápätí však začal lamentoval, že „pomoc sveta“ sa sústredí na udalosti na Blízkom východe, čo znamená, že pozornosť sa už nevenuje Ukrajine, informuje americký portál Breitbart.

Bývalý britský premiér David Cameron, ktorý sa nečakane po siedmich rokoch vrátil na politickú scénu, aby zastával funkciu ministra zahraničných vecí v bojujúcej vláde Rishi Sunaka, absolvoval vo štvrtok svoju prvú zahraničnú cestu na poste návštevou ukrajinského vodcu Volodymyra Zelenského. Pred súkromnými rozhovormi sa dvojica venovala poznámkam do kamier, kde lord Cameron vyjadril uznanie bojovnému duchu Ukrajincov a Zelenskyj poďakoval britskému politikovi za to, že si našiel čas a prišiel.

Lordovi Cameronovi povedal: „...ďakujem, že ste prišli. Je to veľmi dôležité, teraz viete, že svet sa nesústreďuje na túto situáciu alebo na naše bojisko na Ukrajine. Rozdelenie pozornosti naozaj nepomôže... chápeme, že pomoc sveta sa musí rozdeliť, pretože je kríza na Blízkom východe a je to škoda...“.

Pomoc Britov vo vojne na Ukrajine: Nie len tento rok, budúci rok, ale akokoľvek dlho to bude trvať
ODESA, UKRAJINA – 16. NOVEMBRA: Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí, Spoločenstva a rozvoja David Cameron a starosta Odesy Hennadii Truchanov stoja 16. novembra 2023 v Odese na Ukrajine v Katedrále Premenenia Pána ťažko poškodenej ruskou raketou. Nový minister zahraničných vecí Spojeného kráľovstva David Cameron navštívil prezidenta Zelenského a prisľúbil ďalšiu vojenskú podporu a opätovne potvrdzuje záväzok Spojeného kráľovstva podporovať Ukrajinu vo vojne s Ruskom. (Foto Eduard Kryzhanivskyi/Global Images Ukraine cez Getty Images)
 
Cameron tiež poznamenal, ako sa globálna pozornosť presunula z Ukrajiny v dôsledku teroristického útoku Hamasu proti Izraelu minulý mesiac, a povedal, že súčasťou jeho ambícií pri návšteve bolo zistiť, ako dostať pozornosť späť do Kyjeva. Povedal: „Bolo naozaj dôležité uskutočniť toto stretnutie, vypočuť si, čo najviac potrebujete, zistiť, ako môžeme spolupracovať, ako môžeme správne komunikovať so všetkými našimi priateľmi a spojencami, aby sme sa uistili, že pozornosť je tu na Ukrajine. A cítim to veľmi osobne“.
 

Zelenskyj následne napísal, že počas rokovaní diskutovali o „zbraniach pre frontovú líniu, posilňovaní protivzdušnej obrany a ochrane našich ľudí a kritickej infraštruktúry“.

Spojené kráľovstvo bolo jedným z prvých a bolo jedným z najsilnejších podporovateľov Ukrajiny. Krajine dodalo protitankové strely ešte pred začatím invázie a neskoršie dary rakiet s dlhým doletom boli kľúčové pre veľké ukrajinské útoky proti Rusku vrátane útoku na veliteľstvo Čiernomorskej flotily začiatkom tohto roka.
DVANÁSTY BALÍK SANKCIÍ A EXPERTI SÚ BEZRADNÍ! Ruská ekonomika rastie, európska klesá
Európska únia pripravuje už dvanásty balíček protiruských sankcií! Jeho súčasťou môže byť aj krok, ktorý ovplyvní schopnosť Ruska viesť vojnu. Lenže podľa agentúry Bloomberg sa zdá, že ruská ekonomika sankciám odoláva. A nielen to! "Rast ruskej... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik