V niektorých okresoch sa môže v piatok vyskytnúť vietor či snehové jazyky
16 | 11 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Silný vietor sa môže vyskytnúť na západe Slovenska.

V niektorých okresoch Slovenska sa môže v piatok (17. 11.) vyskytnúť vietor, snehové jazyky či vietor na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Silný vietor sa môže vyskytnúť na západe Slovenska. Výstraha pred ním platí od piatka 12.00 h do soboty (18. 11.) 18.00 h.

V okresoch Banská Bystrica, Brezno, Považská Bystrica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Kežmarok, Levoča, Poprad, Stará Ľubovňa a takmer v celom Žilinskom kraji sa môžu vyskytnúť snehové jazyky a záveje.

„Ojedinele sa očakáva, najmä v polohách nad približne 900 metrov, tvorba snehových jazykov. Predstavuje to potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ priblížili meteorológovia. Výstraha platí od piatka 22.00 h do soboty 20.00 h.

Na vietor na horách si treba dávať pozor v takmer celom Banskobystrickom, Košickom, Prešovskom, Trenčianskom a Žilinskom kraji.

SHMÚ vydal výstrahu od piatka 18.00 h do soboty 18.00. Meteorológovia očakávajú v polohách nad 1500 metrov rýchlosť vetra v nárazoch od 110 do 135 kilometrov za hodinu.

Tarabovým "talizmanom" je rodina, no z Dolinkovej "odpadnete"
Ministerské kancelárie. Miesto, kde sa odohrávajú dôležité rokovania, ale aj náročné rozhodnutia. Ministri v nich trávia mnohokrát aj čas, kedy by boli radšej niekde úplne inde. Preto si do tej svojej každý prinesie kúsok niečoho, čo z nej robí o... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!