Rusi ničia Ukrajincom mosty! Nasadili nové silné bomby (VIDEO)
16 | 11 | 2023 I Milan Laca

Rusko začalo zhadzovať 1,5-tonové bomby na ukrajinské železničné mosty.

Sila úderu je porovnateľná s tromi raketami Iskander.

Nové útoky

Ruské letectvo použilo „inteligentné“ jeden a pol tonové kĺzavé bomby FAB-1500 na útoky na nepriateľské mosty. Potvrdzujú to zábery deštrukcie železničného mosta, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach. Vojenský expert Jurij Knutov v rozhovore s MK potvrdil, že „jeden a pol“ prerazil nepriateľské mosty. Nevylúčil, že v blízkej budúcnosti by hlavica „inteligentných“ kĺzavých bômb mohla byť silnejšia.

Putin na ceste k víťazstvu!
Šokujúce britské vyhlásenie o Putinovi. The Guardian: Ruský prezident Putin získal na Ukrajine prevahu, čas je na jeho strane. Putin je na tom lepšie! Situácia na Ukrajine sa podľa podcastu The Guardian vyvíja v prospech ruského prezidenta... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Milan Laca

Prečo až teraz?

Ruský vojenský expert Jurij Knutov povedal, prečo sa armáda predtým vyhýbala takýmto útokom. „Aby bolo možné použiť vysoko výbušné letecké bomby, lietadlo musí najprv dosiahnuť cieľ“.  Aj keď hovoríme, že ukrajinská protivzdušná obrana bola zničená, bola z veľkej časti obnovená vďaka západným dodávkam, najmä čo sa týka krytia v nízkej výške. Nízke výšky sú pokryté veľmi výkonnými mobilnými protilietadlovými raketovými systémami  MANPADS  a protilietadlovými systémami krátkeho dosahu, ktoré Ukrajine dodávajú krajiny NATO. Ukrajinské ozbrojené sily majú málo komplexov stredného a dlhého dosahu, ale existuje veľa komplexov krátkeho dosahu. Presné bombardovanie sa zvyčajne vykonáva zo vzdialenosti niekoľkých kilometrov. Efektívny dosah MANPADS je 3,5-4 kilometre. Preto predtým vysielanie lietadiel na bombardovanie mostov klasickými, voľne padajúcimi bombami ,znamenalo poslať posádky na istú smrť.

Čo je bomba FAB 1500

Veľká zmena

Situácia sa, podľa experta, dramaticky zmenila po tom, čo začali prerábať klasické bomby na kĺzavé a riadené. Takéto bomby, zhodené z veľkej výšky, sú schopné letieť 50 až 70 kilometrov. To znamená, že lietadlá už nemusia vstúpiť do zóny protivzdušnej obrany nepriateľa, aby ich zhodili. Piloti začali podnikať údery bez strachu, že na nich zaútočia systémy protivzdušnej obrany NATO.

Irán - zbrojársky tiger v závetrí!
Ministerstvo obrany: Irán získava prístup k moderným vojenským technológiám, keďže export prekvitá Iránske ministerstvo obrany smeruje k výrobe priekopníckeho vojenského vybavenia, keďže v budúcnosti predpokladá vojny, založené na takýchto... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!