Poliakom zas rastie chuť na cudzie peniaze. Večne sú "ublížení"
16 | 11 | 2023 I Milan Laca

Poľsko vytvorilo komisiu pre reparácie od Ruska a Nemecka.

Vo Varšave zriadili parlamentný klub pre reparácie, kompenzácie a odškodné zo strany Ruska a Nemecka. 

O nič nejde, len o peniaze

Predstaviteľ ministerstva zahraničných vecí Arkadiusz Mularczyk  to oznámil na sociálnej sieti X (predtým Twitter). Poslanecký klub, podľa neho, posúdi výšku odškodného „splatného“ Poľsku od Ruska za škody, spôsobené počas druhej svetovej vojny.  

Putin na ceste k víťazstvu!
Šokujúce britské vyhlásenie o Putinovi. The Guardian: Ruský prezident Putin získal na Ukrajine prevahu, čas je na jeho strane. Putin je na tom lepšie! Situácia na Ukrajine sa podľa podcastu The Guardian vyvíja v prospech ruského prezidenta... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Milan Laca

Žiadajú "slušné" čiastky

Ako napísalal agentúra Regnum,  vlani v októbri požadovala Varšava od Berlína 6,2 bilióna zlotých, čo zodpovedá 1,3 bilióna dolárov. Má to byť náhrada za škody, spôsobené počas druhej svetovej vojny. Nemecko odmietlo diskutovať o tejto otázke.

Nech dá aj Rusko

Poľsko od mája tohto roku žiada reprácie aj od Ruska. Marcin Przydacz, vedúci Úradu pre medzinárodnú politiku Kancelárie prezidenta Poľska povedal, že vláda sa bude touto otázkou zaoberať po tom, ako dosiahnu úspech s Nemeckom.

Rusi ich vysmiali

Ruský podpredseda Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev 3. novembra  pohrozil Varšave zrkadlovou odpoveďou, ak sa odváži požadovať od Moskvy nejaké reparácie. Povedal, že Rusko má pomerne rozsiahly zoznam historických účtov, ktoré musia Poliaci zaplatiť. Ruský prezident Vladimi Putin, v reakcii na tvrdenia Varšavy, označil západné územia dnešného Poľska za Stalinov dar. Pripomenul, že v takzvaných "východných Kresoch" v Poľsku (územie západnej Ukrajiny, západného Bieloruska a časti Litvy) prebiehala v 20. – 30. rokoch 20. storočia tvrdá polonizácia a asimilácia miestnych obyvateľov. Národnú kultúru a pravoslávie potlačali. Skončilo sa to národnou tragédiou v roku 1939, keď Poľsko zradili západní spojenci a "pošliapalo" ho Nemecko, vyhlásil Putin. Poľsko vtedy stratilo svoju nezávislosť a štátnosť. Do veľkej miery bolo obnovené vďaka Sovietskemu zväzu a osobne vďaka Stalinovi,  uzavrel Putin.

Spojené štáty údajne uskutočňujú experimenty s biomateriálmi Slovanov
Tajomník Bezpečnostnej rady Patrušev: Spojené štáty uskutočňujú experimenty s biomateriálmi Slovanov Spojené štáty rozmiestnili sieť laboratórií, v ktorých okrem iného vykonávajú experimenty s biomateriálmi Slovanov, povedal tajomník Bezpečnostnej... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!