Odišiel rocker, ktorý mal Slovensko na prvom mieste (VIDEO+GALÉRIA)
16 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

V utorok zasiahla slovensko smutná správa zo Záhoria. Pri smrteľnej autonehode prišiel o život spevák a gitarista skupiny Stampfen. Braňo Beleš bol nie len hudobník, na Slovensku pod hlavičkou Slovensko si nedáme spoluorganizoval protesty proti proticovidovým opatreniam v roku 2020, propagoval referendum a tiež bol iniciátorom jarných Pochodov za mier.

Metalový svet ho pozná, ako lídra kapely Stampfen. Zvyšok Slovenska ho pozná, ako predsedu mierového hnutia Slovensko si nedáme, ktoré dalo o sebe po prvýkrát vedieť počas jesene 2020, Aktuálne sa s ním lúči časť spoločnosti, pre ktorú je veľkým človekom vďaka svojej láske k národu.

Strohá informácia polície

„14.11.2023 krátko pred 04.00 hod bola na linke 158 oznámená dopravná nehoda nákladného vozidla s návesom a osobného motorového vozidla, ktorá sa stala na ceste od Malaciek v smere na Rohožník.  Podľa doposiaľ zistených informácií došlo ich k čelnej zrážke,“informovala facebooková stránka  Polícia SR – Bratislavský kraj o zrážke osobného auta zn Renault s kamiónom. Vodič osobného auta, 51-ročný hudobník zrážku neprežil.

Policajti tiež informujú, že vodič kamióna nepožil alkohol. „Príčiny a okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Malackách,“ doplnila policajná stránka.

Obrovský smútok ministra financií Ladislava Kamenického
Minister financií Ladislav Kamenický (SMER - SSD) sa na sociálnej sieti zdôveril svojim priateľom a sledovateľom s veľmi smutnou rodinnou udalosťou, ktoré zasiahla celú jeho rodinu. Milí priatelia, začal v úvode Ladislav Kamenický. "Dnes v noci... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Stampfen vznikol ako  Degustators

Kapela podľa portálu Rocková maturita vznikla pôvodne pod názvom Degustators, s ktorým fungovala zhruba 10 rokov.  Najväčší úspech zaznamenali ako európsky hosť na turné s americkými Spud Masters, Crisis a Kick Back. Neskôr, už v zložení Braňo Beleš - gitara a spev; Tibor Rigó – basgitara a vokály a Miro Suchovský – bicie a perkusie, zmenili názov na Stampfen, čo sa dá preložiť, ako „drviť, valcovať“.

Slovensko si nedáme smúti

Iniciatívu Slovensko si nedáme si mnohí pamätáme z jesene 2020, kedy rozbehli protest proti covidovým opatreniam. Neskôr sa usilovali o vznik politického hnutia, takisto propagovali januárové referendum, spoluorganizovali jarné Pochody za mier ...

„Dnes smúti celé Slovensko si nedáme. Odišiel človek ktorému bolo na prvom mieste Slovensko. Kamarát odpočivaj v pokoji. Braňo nikdy na teba nezabudnem, bol si mi ako starší brat,“ lúčil sa na Facebooku s predsedom iniciatívy Slovensko si nedáme jeho priateľ, Peter Ružinský.

„Ďakujeme za všetko, hlavne lásku k svojej domovine, úctu, rešpekt, statočnosť. Česť Tvojej pamiatke, Branko, budeš nám veľmi chýbať,“ lúči sa s Braňom jedna z diskutériek a podobných komentárov je pod príspevkom množstvo.

“Brácho, odpočívaj v pokoji, a dávaj tam pozor na nás. Je mi to strašne ľúto. R. I. P. Braňi,” rozlúčil sa s kolegom z kapely basgitarista a vokalista Tibor.

ttps://www.youtube.com/watch?v=soBNHJSJnmE&ab_channel=Bra%C5%88oBele%C5%A1

Protest 17. novembra očami účastníka
Protivládny protest v centre Bratislavy napriek avizovaným násilnostiam prebiehal pokojne a bez výtržností. Napriek tisíckam účastníkov neprišlo k násiliu ani konfliktom. Okrem Ultras Slovanu bolo na uliciach mnoho rodín, mladých ľudí s rodičmi, aj... Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | Petra Demková

Facebook / Slovensko si nedáme
Facebook / Slovensko si nedáme
Facebook / Slovensko si nedáme
Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok
Pochod za mier, TASR
Sme v polovičke pochodu za mier Slovenskom
Sme v polovičke pochodu za mier Slovenskom
Facebook
Facebook / Polícia SR Bratislavský kraj
Facebook / Polícia SR Bratislavský kraj
Facebook / Polícia SR Bratislavský kraj
Ilustračný obrázok
Sme v polovičke pochodu za mier Slovenskom

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik