Matovič adresoval výzvu Pellegrinimu. Ďalší chorý výmysel?
16 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Matovič vyzval Pellegriniho, aby splnil svoje dva kľúčové predvolebné sľuby.

Predseda hnutia Slovensko Igor Matovič na tlačovej konferencii uviedol, že ak predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) splní svoje dva kľúčové predvolebné sľuby, tak sa vzdá poslaneckého mandátu.

Pellegrini by tak podľa Matoviča mal všetkým „sirotám, vdovám, invalidom a starobným dôchodcom vyplatiť 13. dôchodok vo výške 640 eur ešte pred Vianocami. Taktiež nevziať dôchodcom rodičovský dôchodok vo výške 315 miliónov eur“.

„Ja som nikdy neskláňal hlavu pred zlom a pred absolútnym zlom, za ktoré považujem Petra Pellegriniho. On má len krajšiu fasádu ako Robert Fico (Smer-SD), ale v skutočnosti je vo vnútri omnoho horší človek ako Fico,“ povedal Matovič.

Pellegriniho zákaz začína: Za tieto podmienky môžu redaktori poďakovať Matovičovi

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini vo štvrtok (16. 11.) ráno vydal pokyn na zmenu smernice, ktorá sa týka fungovania médií v parlamente.

Predseda parlamentu tak smernicu doplnil o ustanovenie, ktoré hovorí, že do momentu, kým predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš (Slovensko) neprisľúbi, že poslanci jeho klubu sa do budúcna zdržia akýchkoľvek útokov na iných poslancov, budú sa môcť rozhovory a živé vstupy robiť len v parlamentnej knižnici.

Pellegrini zmeny vykonal na základe stredajšieho incidentu. Predseda hnutia Slovensko Igor Matovič vtedy ešte pred začiatkom živého vystúpenia začal verbálne útočiť na poslanca Jána Mažgúta (Smer-SD), ktorý mal v živom vstupe RTVS vystúpiť.

Tvrdí, že Mažgút začal ako prvý

Predseda hnutia Slovensko Igor Matovič tvrdí, že poslanec Ján Mažgút (Smer-SD) ho pri stredajšom incidente osočil ako prvý.

Tvrdí, že existuje záznam, na ktorom reaguje na poslanca Smeru-SD slovami „Sedlák, čo som ja?“ a dodal, že z toho je evidentné, že Mažgút začal útočiť ako prvý.

„Povedal, že mu dlžím jeden milión eur a že som dlžník,“ uviedol Matovič. Zároveň sa ospravedlnil každému, kto od neho očakáva, že „prehltne túto verejnú urážku“.

Je Matovič Mažgútovi dlžní milión eur?

"Tak, ako tu stojím, na zdravie svojich detí prisahám, v živote som nepoužil najvulgárnejšie slová, ktoré sa na Slovensku používajú...," uviedol Matovič, ktorému za chrbtom stála Veronika Remišová ale aj Gábor Grendel. Matovič zároveň dal verejnú ponuku komukoľvek, že kto príde s nahrávkou, kde Matovič použil vulgarizmus, dostane milión eur. 

Ján Mažgút (SMER - SD) už v roku 2021 vyzval Igora Matoviča, aby dodržal slovo a poslal sľúbený milión eur.

Matovičova verejná výzva : Dôkaz

"VÝZVA! Takže takto (pán) derniér Matovič. Skôr než odídeš, dodrž slovo a pošli ten sľubovaný milión. Pozor! Len NIE "na Rada". Veď vieš ako, pol na pol...," uviedol Mažgút na sociálnej sieti.

VIDEO S Matovičovým sľubom

Matovič sa dnes predviedol v plnej paráde a na pôde NR SR padali vulgarizmy z jeho úst

Útočil na Jána Mažgúta a nazval ho "čuráčikom".

Mažgút si chladnú hlavu zachoval.

Ale keďže nahrávka o miliónoch eur pre kohokoľvek, kto počuja Igora MAtoviča nadávať existuje, tak milión eur od neho môže pýtať každý.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik