Kollárovo zrkadlo tentokrát pre Sulíka (VIDEO)
16 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Zoroslavovi Kollárovi zrejme nerobí problém „boj na viacerých frontoch“. Po tom, čo dlhodobo pracuje na likvidácii svojho menovca, ako vo svojich videách riešil Jána Budaja, či sudcu Klimenta, tentokrát jeho „srdečný pozdrav letí“ k predsedovi SaS-ky, Richardovi Sulíkovi. Ten si k nemu rozhodne nesadne, ako oslávenci k rozhlasovým hudobným pozdravom. Namiesto príjemne modulovaného hlasu moderátorky plného láskavých slov sa Sulík pozrie do zrkadla. Číslo vo videu napovedá, že nie posledný krát.

Sulíkovi Kollár po hlave skákať nemieni, zato mieni zverejniť niekoľko veľmi nepríjemných informácií o predsedovi SaS. Okrajovo sa dotkol aj jeho liberálneho súkromia, no hlavnou témou videa bola "potemkiniáda" zvaná auto na vodíkový pohon, ako exponát v Dubaji. Tam bolo treba vypiť bar, ale aj doviezť nefunkčné vozidlá. Sulík počas svojho pôsobenia na ministerstve hospodárstva veľmi slušne pomohol majiteľovi pozemkov pod Volvom a takmer si prišli na úkor štátu na svoje aj veľkoodberatelia plynu. Nehovoriac o tom, že zo Sulíkových krokov bude mať výhodu nemecký vlastník elektrární. Na úvod prvého videa Kollár predsedovi SaS ponúka "odporúčanú literatúru". Lebo veď vzdelávať sa treba...

Po hlave mu skákať nemieni

Na úvod si Kollár neodpustil iróniu. Vlastne – krátky exkurz do fyziky. Sulík sa totiž prezentoval, že on nie je Boris, jemu nik skákať po hlave nebude. To však Zoroslav Kollár v úmysle nemá. A tu prichádza exkurz – fyzika nezávisle od Sulíkových rečí hovorí, že plné guľovité, alebo vajcovité predmety odolávajú nárazom ľahšie, zatiaľ čo prázdne môže taký náraz vážne poškodiť.

„Takže skákať po vašej hlave nebudem, ale zverejním všetko, čo sa o vás dozviem,“konštatuje Kollár, ktorému Sulíkov osobný život pripomína rímskeho boha Bakcha. Pre tých, ktorí nie sú doma v rímskej mytológii, bakchanálie boli vlastne orgie všetkého druhu.

Nový reťazec na Slovensku: Zničí Biedronka slovenských potravinárov?
Pamätáte si na príchod modro-žlto-červeného reťazca na Slovensko? Novo otvorené prevádzky zažili „revolúciu“ v podobe nákupov aj dvadsiatich kilogramov banánov. Pred zhruba dvadsiatimi rokmi na príchod Lidlu doplatilo množstvo drobných rodinných... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Sulíkova výhoda – je liberál

Kollár uvažuje, že Sulíkov spôsob života je v súlade s jeho politickým svetonázorom, no podľa neho niekedy atakujú trestný zákon. Tomu sa však Kollár nechce veľmi venovať, len sa čuduje, ako sa Sulíkovi počas návštevy jeho partie na lodi istého pána Malatínskeho, dostať tú loď do takého stavu, že po ich odchode bola na odpis. Kollár sľubuje návrat k téme, keď sa dozvie niečo pikantné.

Reči má pekné

Kollár tvrdí, že mnohokrát súhlasí s tým, čo od Richarda Sulíka počúva, že by bolo potrebné na Slovensku urobiť, zmeniť.

„Ale realizácia tých vašich názorov je úplne katastrofálna. Vaša práca, ako ministra hospodárstva SR nepriniesla nič pozitívne, ale veľakrát ste spôsobili veľké škody,“myslí si Kollár. Pripomína mu Bohuša z Polívkovho filmu. Teda lenivého človeka, ktorý si rád užíval život a bol obklopený rovnakými kamarátmi.

„To, že ste to celé poňali, ako dlhodobú dovolenku a nekončiacu žúrku, už verejnosť vie,“pripomína Kollár  svetovú výstavu Expo Dubaj a dokladá sekvenciou z videa, kde Sulík dáva pokyn na vypitie baru. Verejnosť však nevie, že „slávne“ vodíkové auto, ktoré Sulík prezentoval a boli ho plné sociálne siete, dodnes nie je funkčné, pretože jeho koncept v reálnej prevádzke nemá šancu.

Facebook | Richard Sulík v Dubaji

Utopistické riešenia

A rovnako dopadol aj autobus na vodíkový pohon. Sulík vtedy dokonca vyslovil zámer prevádzkovať MHD v Piešťanoch takýmito autobusmi. Autor tohto podľa Kollára nezmyslu sa dokonca zviezol aj na kampani SaS.

„Autobus nebol nikdy v prevádzke a homologizáciu získal až v polovici roka 2023, ale nie s deklarovanou technológiou,“ čo podľa Kollára dokazuje, že v Dubaji Slovensko reprezentoval absolútne nefunkčný prototyp. Realizovaná nebola ani deklarovaná prevádzka v Spišskej Novej Vsi. Problémom sú aj vodíkové čerpacie stanice – jedna, ktorá bola prezentovaná na tlačovej besede v Trnave, zmizla hneď po nej.

„Celý ten váš mediálny cirkus stál daňových poplatníkov niekoľko miliónov eur a výsledok je veľká nula. Koľko miliónov eur ste vyhodili oknom, nech zistí OČTK,“uzatvára tému prvej potemkiniády zvanej vodíkové auto Kollár.

Tarabovým "talizmanom" je rodina, no z Dolinkovej "odpadnete"
Ministerské kancelárie. Miesto, kde sa odohrávajú dôležité rokovania, ale aj náročné rozhodnutia. Ministri v nich trávia mnohokrát aj čas, kedy by boli radšej niekde úplne inde. Preto si do tej svojej každý prinesie kúsok niečoho, čo z nej robí o... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Prvej? Je ich hádam viac?

Závod Volvo na východe Slovenska, vo Valalikoch je nepochybne veľká investícia. Továreň mala podľa pôvodných plánov stáť úplne inde, kde bola výkupná cena pozemkov polovičná, až tretinová.

„Rozdiel v cene dosahuje sumu viac, ako desať miliónov eur,“ upozorňuje Kollár a vysvetľuje dôvody tohto postupu. Pozemky už mal niekto pripravené a zarobil na nich, ale mohlo by ísť o provízie z predaja. Aj tu radí Kollár, nech sa informujú u Sulíka OČTK. Tie by sa mohli informovať aj u istého pána Durca – Sulíkovho barového parťáka, ale aj konateľa spoločností, ktorým Sulík zveril projekt. Na túto investíciu by sa podľa neho „mala pozrieť“ aj Denisa Saková, súčasná ministerka hospodárstva. Pánovi Durcovi, ale aj Dr. Kanovi sa Kollár ešte mieni venovať.

Eduard Heger, Richard Sulík, Igor Matovič, foto: TASR

Pomohol aj Világhimu

Kollár hovorí aj o tom, ako Sulík presadil zmenu zákona, ktorá pomohla veľkoodberateľom plynu. Tá síce platila len veľmi krátky čas na to, aby napáchala väčšie škody, no okolnosti jej prijatia boli podľa Kollára záhadné. Prešla bez pripomienkovania dotknutých subjektov, bez vyjadrenia predkladateľa a v rozpore s pripomienkami z medzirezortného pripomienkovania.

„Aby všetci pochopili, o čo ide. Snažili ste sa, aby všetci veľkoodberatelia plynu, ako Slovnaft, Duslo Šaľa, US Steel Košice, si vybudovali pripojenie na tzv. veľkú rúru,“ vysvetľuje Kollár s tým, že takto by sa vyhli nemalým distribučným poplatkom. Keby  táto novela zostala v platnosti, štát by prišiel na dividendách o niekoľko desiatok miliónov eur ročne. „Vaši priatelia by vám za to boli určite neskutočne vďační,“ dodáva Kollár.

Vidno, že Sulík vyrástol v Nemecku

Sulík svojim pôsobením na ministerstve dovolil spojenie Západoslovenskej a Východoslovenskej energetiky, pričom sa podľa Kollára hovorí, že to nebolo zadarmo. Táto etapa, ktorá nebola medializovaná, bude mať za priamy dôsledok fakt, že po dokončení tohto procesu na východe SR zanikne množstvo pracovných miest. Spokojný bude nemecký vlastník.

Čaputovej minister Dovhun: Po odstupnom z vlády, ďalšie odstupné
Vláda Zuzany Čaputovej pod vedením Ľudovíta Ódora nemala trvanie ani pol roka. Niektorí jej ministri sa vrátili na svoje pôvodné pôsobiská, iní sa z verejnosti vytratili a ďalší sa rozhliadajú po zmene kariéry. Zaujímavý je však Peter Dovhun, ktorý... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Delostrelecká príprava

Kollár Sulíka na záver upozorňuje, že hlavný útok ešte len príde. Dovtedy by si však Sulík mal prečitať knihu od Gábora Matého V ríši hladných duchov, alebo „topku“ od autorov Kolibáša a Novotného – Alkohol, drogy a závislosti. Záverečné „Dovidenia, pán Sulík,“ hovorí za všetko.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik