Ivan Ševčík šokuje: Policajti sú v sklade!
16 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Policajný generál vo výslužbe Ivan Ševčík (SNS/NK) je členom parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť. Na sociálnej sieti Telegram prináša informácie z diania v tomto výbore a inak tomu nie je ani zo zasadnutia, ktoré sa konalo v stredu, 15. novembra. Ševčík informuje, že k téme bezpečnosti vystúpili aj tí, ktorí podľa neho nedostatok policajtov v uliciach a na obvodných oddeleniach polície zapríčinili.

Len pred zhruba mesiacom Ševčík vysvetlil príčinu masívneho odchodu policajtov zo služobného pomeru Časť stredajšieho zasadnutia sa týkala aj podstavu v polícii, ktorý Ševčík kritizoval ešte ako kandidát do NR SR. Na príklade policajnej práce v bežnom okrese vysvetľuje, prečo vlastne podstav vznikol. Čo robia policajti, ktorí odišli k armáde? Budete prekvapení – sú v sklade...

Prečo odchádzali policajti

Masívny odchod ľudí od policie spôsobil úbytok sociálnych istôt, ale podľa Ševčíka sa im nepáči ani dehonestácia ich práce. Každý sľuboval reformu polície, no prišlo vždy len k zhoršeniu ich pracovných podmienok.

„Korunu všetkému dal policajný prezident Hamran, ktorý sa viac staral o politické kauzy, venoval sa svojej politickej činnosti cez rôzne médiá, kde prezentoval svoj politický názor a nevenoval sa činnosti polície,“ konštatoval Ševčík pred zhruba mesiacom s tým, že za Hamranovho pôsobenia takmer neexistovala komunikácia medzi ním a krajskými riaditeľmi na týždennej báze, vďaka ktorej mal byť informovaný o problémoch v regiónoch.

Ševčík: OTVORÍM VYŠETROVANIE SMRTI GENERÁLA LUČANSKÉHO! Mám informácie, ktoré držím v režime utajenia!
Do Národnej rady SR sa dostal aj policajný generál vo výslužbe Ivan Ševčík, dlhoročný spolupracovník zosnulého Milana Lučanského. A práve jeho tragická smrť je opradená množstvom otázok nie len laickej verejnosti. V relácii Teraz takto Ševčík... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Dnešná realita

Ševčík na príklade nemenovaného okresu vysvetľuje, že by mal mať 290 policajtov. Dvadsať ich už odišlo a ďalší majú podané žiadosti, čo bude podstav viac, ako 40 ľudí.

„Jeden poverený príslušník chodí na výjazdy v troch obvodoch. Keby ste ho vyhnali z jedného konca na druhý,  tak prejde cca 40 km. Je problém postaviť hliadky , najmä v rizikových dňoch. Napr. piatky, soboty kedy sú zábavy, diskotéky, kedy sa žije. Policajti sú zaťažení, majú veľa nadčasov,“ vysvetľuje Ševčík, čo to znamená v praxi. Ktorýsi armádny generál mu vyčítal, že médiá informoval o odchode policajtov do armády.

Čo tam tí policajti robia

Ševčík sa teda informoval, aká je pracovná náplň bývalých policajtov v armáde. Ševčík tlmočí rozhovor s občianskym zamestnancom v útvare:

"Čo robia?"
"Sú v sklade." 
"Čo tam vlastne robia?" 
"Sú v sklade." 
"Aká je ich náplň práce?"
"Sú v sklade."

Zábojník prezradil, čo jediné sa Hamranovi vo funkcii podarilo
Bezpečnostný analytik Juraj Zábojník roky pôsobil na poste riaditeľa Úradu na ochranu ústavných činiteľov. Dnes si myslí, že jediný „úspech“ odchádzajúceho prezidenta policajného zboru je politizácia polície. Bezpečnostný analytik o Hamranovom... Čítať ďalej
17 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Nepomer platov

„A podotýkam za plat väčší o cca 500 - 750 eur. To , že je to za menej roboty,  hovorí aj to, že robia 07.30 - 15.30, sobota a nedeľa voľna. A k zaťaženosti ešte toľko. Pred niekoľkými týždňami prišla na výjazd vojenská polícia. Mala číslo vyšetrovacieho spisu č. 3. Na okrese v takomto čase 700 a na konci roka 800. Nepomer, že,“ dopĺňa Ševčík.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik