HRÔZA! Učiteľ zneužil 17 svojich žiakov, no NEUVERÍTE výške trestu!
16 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

Toto má byť spravodlivosť? V prípade prešovského učiteľa, ktorý mal na lyžiarskom zájazde sexuálne zneužiť 17 maloletých chlapcov, padol definitívny rozsudok. Krajský súd mu dnes už tak neuveriteľne nízky trest vymeraný prvostupňovým súdom ešte znížil! Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

Otrasná lyžovačka

Otrasný zážitok majú dodnes žiaci prešovskej základnej školy z lyžiarskeho výcviku. Tridsaťsedemročný učiteľ nadránom navštevoval izby v penzióne a 17 mladých chlapcov sexuálne zneužíval. Spišskonovoveská kriminálka tak riešila prípad aký nemal na Slovensku obdobu.

Prešovský učiteľ ešte v roku 2019 zneužil bezbrannosť vtedy 12- a 13-ročných školákov a počas spánku mal na nich vykonávať rôzne sexuálne praktiky. Dá sa hovoriť o poriadne strašidelnom zážitku, ktorého hlavnými aktérmi boli žiaci a učiteľ základnej školy.

Všetko sa to malo odohrávať v penzióne v skorých ranných hodinách. Michal, ktorý bol dlhoročným učiteľom na prešovskej základnej škole sa večer opil. Nevedno prečo mu napadlo postupne navštevovať izby, kde boli ubytovaní jeho žiaci. Zhrození a znechutení neboli len žiaci, rodičia ale aj celá škola. "Hneď po oboznámení sa so správou, podala trestné oznámenie," reagoval vtedy riaditeľ školy Jaroslav Bizub.

M.Šutaj Eštok sa odvolá voči rozhodnutiu o Š. Mašinovi, ten už nastúpil do práce
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizuje odvolanie voči neodkladnému rozhodnutiu súdu o tom, že Štefan Mašin môže naďalej pôsobiť ako vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Opäť namieta príslušnosť súdu, ktorý rozhodoval.... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Trauma pre celé rodiny

Učiteľ s doktorantským titulom v škole učil telesnú výchovu, technickú výchovu a informatiku. Od ľudí z okolia sme sa dozvedeli, že pôsobil skôr utiahnutým dojmom. Nič jeho zvráteným chúťkam nenasvedčovalo. "Je to skúsený pedagóg, ktorý pracuje niekoľko rokov a má za sebou niekoľko desiatok kurzov, takže neviem, čo sa stalo," dodal vtedy Bizub. 

O jeho nočnom vystrájaní sa zvyšok účastníkov lyžiarskeho zájazdu postupne dozvedal až ráno. Žiaci o tom tiež informovali svojich rodičov. Niektorí z nich okamžite pre svoje deti vyštartovali a z výcviku ich vzali domov.

To, čo sa na lyžiarskom zájazde udialo, traumatizovalo celé rodiny.

Pellegriniho zákaz začína: Za tieto podmienky môžu redaktori poďakovať Matovičovi
Médiá budú mať v Národnej rade (NR) SR obmedzené možnosti nahrávať či vysielať živé vstupy. A to do doby, kým predseda klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ Michal Šipoš oficiálne neuistí vedenie parlamentu, že poslanci z jeho klubu nebudú zasahovať do... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Za 17 znásilnení iba štyri roky! Povzbudenie pre sexuálnych násilníkov? 

Obžalovaný bývalý učiteľ sa k spáchaniu skutku priznal. Matka jednej z obetí povedala, že zvrhlík ich nikdy nekontaktoval a ani sa im neospravedlnil.

Prvostupňový súd mu v marci roku 2022 vymeral trest štyri a pol roka nepodmienečne. Dnes (vo štvrtok 16. 11.) tento rozsudok Krajský súd v Košiciach zrušil a trest mu znížil.

Odsedí si štyri roky nepodmienečne s najnižším stupňom stráženia. Súd mu nariadil aj sexuologické liečenie ambulantnou formou.

Obvinený si rozsudok vypočuť neprišiel.

ŠTS: V korupčnej kauze špeciálneho exprokurátora sa začali záverečné reči
Druhá korupčná kauza špeciálneho exprokurátora Dušana K., ktorého obžaloba viní zo zločinu prijímania úplatku, je na konci. Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) sa vo štvrtok ukončilo dokazovanie a popoludní sa... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!