Europoslanec z Bruselu: Špehovanie kvôli nenávistným prejavom a "zlé" Rusko
16 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Podľa informácií europoslanca Milana Uhríka prebehlo dôležité hlasovanie o plošnom monitorovaní všetkých súkromných správ v mobile. Odôvodnené to bolo bojom proti šíreniu detskej pornografie, no Uhrík si myslí, že „nastúpi“ salámová metóda – „špehovanie“ Bruselom sa bude len rozširovať.

Vo svojich statusoch tiež upozornil na to, že „nenávistné prejavy“ budú trestným činom na úrovni EÚ.  Dôvodom je umožnenie ich vyšetrovania európskym spolitizovaným prokurátorom.

Osladenie si života bude zase drahšie
Potrebujeme ho do pečenia, ale nachádza sa takmer v každ, kávu, či čaj si bez neho mnohí nevedia predstaviť. Rast cien cukru nás nepoteší zvlášť teraz, keď sa blížia vianočné sviatky, kedy sa pečie ďaleko viac, ako v iných obdobiach roka. Portál... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

„A štáty budú nútené prevziať bruselskú definíciu „nenávisti” do svojej legislatívy. Takúto požiadavku odhlasoval europarlamentný výbor LIBE. Bol som proti, lebo už dnes presne vieme, ako to bude vyzerať. Kritika islamu či migrácie? Nenávistný prejav, policajti, basa! Kritika kresťanstva a zosmiešňovanie vlastenectva? V pohode…,”píše Uhrík.

Na rade sú podľa Uhríka momentálne jednotlivé vlády národných štátov, od ktorých on sám očakáva, že tento návrh odmietnu.

Uhrík tiež informuje o diskusii, ktorá prebehla v rámci delegácie EP pre vzťahy s Ruskom, v ktorej je členom aj on.

„Šéf zastúpenia EÚ v Rusku nás informoval o tamojšej situácii (z jeho perspektívy, samozrejme). Ale bolo to v dôvernom režime, takže nemôžem písať o obsahu.  No v podstate to bol Denník N naživo,“hodnotí Uhrík.

Hamran sníval o neexistujúcom poste policajného pridelenca v Thajsku
V uplynulých dňoch sa o pozícii policajného pridelenca SR v rôznych krajinách začalo hovoriť kvôli Štefanovi Hamranovi, ktorý sa údajne chystal na túto pozíciu v Thajsku. Tam však Slovensko podobný úrad vôbec nemá vytvorený. Roman Mikulec... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!