Tarabovým "talizmanom" je rodina, no z Dolinkovej "odpadnete"
16 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Ministerské kancelárie. Miesto, kde sa odohrávajú dôležité rokovania, ale aj náročné rozhodnutia. Ministri v nich trávia mnohokrát aj čas, kedy by boli radšej niekde úplne inde. Preto si do tej svojej každý prinesie kúsok niečoho, čo z nej robí o trošičku osobnejšie miesto. Niekto si uloží na stôl fotku blízkych, ďalší ako kvázi talizman používa niečo, o čom verí, že mu dodá energiu v náročnej chvíli. Ako sú na tom ministri novej vlády?

Nový čas „nakukol“ k niektorým z nich, aby objavil napríklad rodinné fotky, vlastné maľby, dokonca boxerské rukavice. Iní to poňali pragmaticky – bez talizmanov, zato s dobrou náladou a chuťou do práce.

Richard Raši - minister investícií

„Na ministerstvo som si priniesol fotografiu otca, ktorý, žiaľ, už nie je medzi nami. Sprevádzal ma ako dieťa, dospievajúceho, vždy mi podal pomocnú ruku a veľmi mi chýba,“povedal pre Nový Čas Raši, ktorý sa bude musieť popasovať s náročným dedičstvom po Veronike Remišovej.

Richard Raši. FOTO - TASR | Richard Raši si do kancelárie priniesol otcovu fotku
Budete sa rehotať: Hamran v Thajsku, ale aj Šeliga na ÚPSVaR (GALÉRIA)
Situácie sa menia, ich protagonisti však nie - na politickej scéne budú ešte nejaký čas defilovať tie isté tváre. Tie, ktoré sme si zvolili vo voľbách počas posledného septembrového dňa. Tváre sa síce nemenia, no pre tvorcov satiry stále ponúkajú... Čítať ďalej
13 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Zuzana Dolinková - ministerka zdravotníctva

„Budem bojovať o viac peňazí pre zdravotníctvo a aby mal kto liečiť slovenských pacientov,“ podelila  sa s Novým časom o informáciu Dolinková, ktorá od svojho predchodcu dostala okrem iného aj boxerské rukavice. No a keďže zdravotníctvo je podľa všetkých zúčastnených chronicky podvýživené, „v ringu“ bude tie rukavice veľmi potrebovať.

Ladislav Kamenický - minister financií

„Do kancelárie som si priniesol jeden zo svojich obrazov, ktorý som sám namaľoval. Je to obraz Milana Rastislava Štefánika. Do kancelárie mi ich zrejme postupne pribudne viac,“ hovorí nový financmajster, o ktorom mnohí zrejme ani netušili, že sa začal venovať aj maľbe. V jednom rozhovore s Jurajom Štubniakom prezradil, že sa tak stalo počas jedného z početných covidových lockdownov.

Obrovský smútok ministra financií Ladislava Kamenického
Minister financií Ladislav Kamenický (SMER - SSD) sa na sociálnej sieti zdôveril svojim priateľom a sledovateľom s veľmi smutnou rodinnou udalosťou, ktoré zasiahla celú jeho rodinu. Milí priatelia, začal v úvode Ladislav Kamenický. "Dnes v noci... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Tomáš Drucker - minister školstva

„Do nového úradu som si nič nepriniesol, rodinu mám doma a do práce budem chodiť bez talizmanov. Priniesol som si len dobrú náladu na 100 % robotu,“konštatuje pragmatický Drucker, ktorý na niečo, ako talizmany rozhodne časom mrhať nemieni. Nečudo, veď školstvo je ďalší rezort, kde peniaze chýbajú chronicky a preto dobrá nálada ako talizman určite nie je na škodu.

Tomáš Taraba - minister životného prostredia

„Nemám žiaden talizman a neverím v povery, že by som so sebou niečo musel nosil. Do kancelárie si zoberiem fotografie mojich piatich detí, manželky a rodiny. Keďže som veriaci, tak deň začínam a končím modlitbou,“ odmieta talizmany nový šéf envirorezortu.

Erik Tomáš - minister práce, sociálnych vecí a rodiny

Na talizmany nič nenecháva ani Erik Tomáš. Ten sa tiež mieni spoliehať len na tvrdú prácu a začal hľadaním možnosti pomoci ľuďom postihnutým zemetrasením vo vranovskom okrese. Niečo si však predsa len doniesol – jeho kanceláriu zdobí fotka jeho dvoch detí.

Foto - TASR | Kanceláriu Erika Tomáša zdobia fotky jeho detí

Exriaditeľ SIS ŠOKUJE: Čaputová a Ódor sa podieľali na ZNEFUNKČNENÍ TAJNEJ SLUŽBY, čo je SABOTÁŽ! (VIDEO)
Reportér a moderátor relácie Na Stope portálu Startitup Ivan Mego sa s bývalým šéfom SIS rozprával o kauze Rozuzlenie, ktorá súvisí s obvinením Petra Košča alias pána X, bývalého riaditeľa tajnej služby Vladimíra Pčolinského, jeho nástupcu Michala... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Matúš Šutaj Eštok - minister vnútra

„Našiel som si vybrakovanú kanceláriu, ale plánujem si ju zútulniť. Určite v nej nebude chýbať fotka s mojím synom,“ povedal minister vnútra, ktorý na to zatiaľ nenašiel čas kvôli tempu, ktoré nasadil od prvého dňa vo funkcii. Veď práve jeho rezort je nielenže ostro sledovaný, ale jeho predchodca Mikulec bol najčastejšie odvolávaným členom hegerovsko-matovičovského obdobia.

Andrej Danko a Ľuboš Blaha - podpredsedovia parlamentu

O novom podpredsedovi parlamentu Dankovi je vraj známe, že jeho kancelárie mávajú zelené steny a v tomto tóne mieni robiť aj zmeny vo svojej kancelárii. Ľuboš Blaha, Dankov podpredsednícky kolega to poňal marketingovo. Tesne pred vydaním svojej knihy si na stenu zavesil obraz Che Guevaru (ten maľoval tiež Ladislav Kamenický), kým prezidentkin portrét putoval do skrine. V jeho kancelárii však tiež nechýba fotka rodiny.

Hlas ľudu: ZAPÍSKAJ, VERONIKA!
Opäť tu máme zaujímavú fotografiu. Podľa mňa aj celkom vtipnú. Pozerám na ňu a nenapadá mi nič iné, ako sa s Veronikou porozprávať. Hoci aj o pískaní. Tak poďme na to. Ja: Veronika, zapískaj! Veronika: Čo som chalan? To len chalani pískajú na... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik