Romana Tabák: SaS bola pre šport tragédia (VIDEO)
15 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Počas predchádzajúceho volebného obdobia vstúpila do NR SR cez poslanecký klub OĽaNO, odkiaľ bola po hlasovaní o vydaní Roberta Fica „odídená“. Vstúpila do klubu Sme rodina, odkiaľ sa po čase tiež odporúčala a pôsobila, ako nezaradená. Vyzeralo to tak, že Romana Tabák (SNS) v politike skončí, ona však „zakotvila“ v SNS, o čom sa viedli polemiky niekoľko týždňov. Šuškalo sa, že bude na kandidátke, nestalo sa tak. Dnes už je jasné, že svoje uplatnenie nájde na novom Ministerstve športu a cestovného ruchu (MŠCR), o pozícií však hovoriť zatiaľ nechce. O čom pre portál Online Tu a Teraz hovorila, boli plány, aké na tomto úrade má.

Tabák sa zatiaľ spolupodieľa na príprave MŠCR, mieni sa venovať hlavne infraštruktúre či už športu, alebo cestovného ruchu, čo sa dá ideálne prepojiť. Navonok vie využiť svoje zahraničné kontakty, cez ktoré by mohla pritiahnuť do športu, ale aj cestovného ruchu investície. Za veľmi nefér považuje zákaz štartu ruských a bieloruských športovcov na medzinárodných turnajoch a tiež sa jej nepáčilo to, ako sa zachoval štátny tajomník ministerstva školstva voči hokejistom, hrajúcim v KHL. Tabák má rada výzvy,

Chodia chýry, chodia

Romana Tabák potvrdila, že bude pôsobiť v rámci MŠCR. Zatiaľ sa spolupodieľa na prípravách úradu, no na akom poste mieni pôsobiť zatiaľ prezrádzať nechce. Stane sa tak až v januári, pretože nechce nikoho miasť.

Odmieta však tvrdenia, že to bude zbytočné ministerstvo, pretože podľa nej je šport najlepšia investícia a v rámci ministerstva školstva, kam aj v súčasnosti patrí, sa strácal v dôležitejších témach.

„SaSka šport úplne zanedbávala, pod jej vedením štát všeobecne veľmi trpel,“konštatuje Tabák s tým, že sa chce venovať aj rozvoju športovej infraštruktúry.

Remišová okomentovala svoje FIASKO: Určite to bolo len NEDOROZUMENIE!
Veronika pohorela! Remišovú (OĽaNO/Za ľudí) mrzí, že jej návrh nepodporili aj niektorí kolegovia z opozičného Progresívneho Slovenska. „Tu nejde o politické tričká, ale o základné práva pre slobodné fungovanie médii. Verím, že išlo len o... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Eka Balaskova

Má kontakty

Keďže sa dlhodobo venuje aj vrcholovému športu, má aj rôzne kontakty, ktoré by mohli na Slovensko priniesť zaujímavé investície, ktoré by „potiahli“ nie len šport, ale aj samotný cestovný ruch. Pobyt v USA ju naučil, aké dôležité je relaxovať, preto sa bude snažiť aj o zveľadenie tohto odvetvia. Tu vyzdvihuje úlohu množstva slovenských kúpeľov, kde sa dá relax so športom a turizmom zaujímavo prepojiť.

Bieloruskí a ruskí športovci

Po tom, ako vypukol konflikt na Ukrajine sa aj Romana Tabák verejne vyjadrila, že ruskí a bieloruskí športovci by nemali byť diskvalifikovaní z vrcholových podujatí.

„S konfliktom nemali nič spoločné. Boli to atléti, ktorí denno-denne makali. Len zato, že majú vlajku Ruska, alebo Bieloruska, tak nemohli štartovať,“ konštatuje Tabák, ktorej sa nepáči ani fakt, že nemohli hrať ani pod neutrálnou vlajkou. Navyše šlo mnohokrát o športovcov, ktorí vo svojej krajine nebývajú.

„Zastala som si aj našich hokejistov, ktorí súťažia v Rusku a hrajú za KHL. Je to ich práca a to, ako sa na ich adresu vyjadroval bývalý štátny tajomník Husár, to bola veľká chyba,“ pripomína Tabák.

Výzvy má rada

„Videla som po Slovensku veľmi veľa nedokončených projektov, v havarijnom stave je športová infraštruktúra, keď sa jedná o šport, ja sa už teším,“ hovorí politička s tým, že na príkladoch politikov ukazuje, aké dôležité je voliť ľudí, ktorí sa venujú športu. Napriek tomu, že v parlamente už nepôsobí, nepovažuje to za neúspech. Upozorňuje, že zákony, ktoré predkladala, jej všetky prešli, o čom sa veľmi nehovorí.

Danko predstavil POSLEDNÉHO MINISTRA
Danko si vybral ďalšieho ministra! Bude to schopný kandidát, vďaka ktorému nebudú musieť pitvať ústavu? Konečne s voľbou šéfa rezortu nešliapnu vedľa? Andrej Danko prezradil, kto by sa mal zhostiť riadenia nového ministerstva cestovného ruchu a... Čítať ďalej
01 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Minister Keketi

Novembra Andrej Danko prezradil, že novým ministrom MŠCR by mal byť Dušan Keketi, ktorý od roku 2021 šéfuje bratislavskému letisku. Nádejný minister vyštudoval zahraničný obchod na Ekonomickej Univerzite v Bratislave. Pred postom riaditeľa Letiska M. R. Štefánika šéfoval tiež letisku v Sliači, pôsobil ako výkonný riaditeľ pre Integráciu v spoločnosti Unicredit Leasing či ako externý poradca Prezidenta spoločnosti Samsung pre vládne záležitosti.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik