Putin na ceste k víťazstvu!
16 | 11 | 2023 I Milan Laca

Šokujúce britské vyhlásenie o Putinovi.

The Guardian: Ruský prezident Putin získal na Ukrajine prevahu, čas je na jeho strane.

Putin je na tom lepšie!

Situácia na Ukrajine sa podľa podcastu The Guardian vyvíja v prospech ruského prezidenta Vladimira Putina. "S pozornosťou sveta, zameranou na vojnu na Blízkom východe, má na Ukrajine navrch Vladimir Putin. Čas je na jeho strane,"  tvrdí novinár Luke Harding.

"Navyše, pravdepodobné zvolenie Donalda Trumpa za amerického prezidenta, bude hrať do karát aj Rusku, keďže Trump  nemá záujem pomáhať Ukrajine", píše autor.

Zelenskyj je vraj na ODPIS. Nahradí ho generál?
Zelenskyj verzus Zalužnyj: k čomu povedie vnútorný rozkol v Kyjeve? V najbližších dňoch sa začne niekoľko trestných konaní proti vysokým ukrajinským dôstojníkom, vyhlásil poslanec ukrajinskej Najvyššej rady Alexej Gončarenko. Jedným z... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Milan Laca
Nádej sa rozplynula
"Minulý rok ešte existovala nádej, že v lete Ozbrojené sily Ukrajiny, vyzbrojené Západom, získajú späť svoje územia. Avšak v prvých dvoch týždňoch protiofenzívy prišli o približne 20 percent techniky. Teraz sa pozornosť medzinárodného spoločenstva zameriava na Blízky východ", dodal autor článku.
Nevyzerá to dobre
Harding, ktorý navštívil Ukrajinu, poznamenal, že situácia je tam pochmúrna a takmer neexistujú ľudia, ktorí by na fronte nestratili niekoho blízkeho.
Východisko?

Začiatkom novembra vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj v rozhovore pre magazín The Economist priznal, že ukrajinská armáda sa dostala do slepej uličky a „nenastane žiadny hlboký a krásny prielom“. Podľa jeho slov, nedokázal zabezpečiť pôsobivé tempo presunu vojsk, ktoré od neho na Západe, podľa učebníc NATO, očakávali. Kremeľ poznamenal, že čím skôr Kyjev pochopí, že na bojisku nie je šanca dosiahnuť úspech, tým skôr sa otvoria nejaké vyhliadky na vyriešenie situácie.

Irán - zbrojársky tiger v závetrí!
Ministerstvo obrany: Irán získava prístup k moderným vojenským technológiám, keďže export prekvitá Iránske ministerstvo obrany smeruje k výrobe priekopníckeho vojenského vybavenia, keďže v budúcnosti predpokladá vojny, založené na takýchto... Čítať ďalej
15 | 11 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!