Poslanec strany SMER SD ŠOKUJE: TOTO ČAPUTOVÁ SAMA UROBILA! Také pokrytectvo
15 | 11 | 2023 I Diana Zaťková

KOALÍCIA STOJÍ ZA MNOU, ĎAKUJEM ZA TO! Vládna koalícia odmietla rokovať o absurdnom návrhu opozície na odvolanie Ľuboša Blahu. Podpredseda Smeru-SSD tak zostáva aj podpredsedom Národnej rady SR. "Kým my riešime dôchodky a hypotéky, oni riešia výzdobu mojej kancelárie - no nie sú smiešni a pubertálni?" Pýta sa smerák na sociálnej sieti. Okrem poďakovania všetkým svojim koaličným kolegom však vyšiel na svetlo s jednou šokujúcou správou o prezidentke Zuzane Čaputovej...

"Mimoriadne som si užil, keď ma po hlasovaní obkolesili novinári a ja som dal prvý rozhovor alternatíve - eReportu. Markízu som kompletne ignoroval, ostatným médiám som odpovedal. S úsmevom a v pohode. Televízia, ktorá našich voličov urážala, že sú dezoláti, si nezaslúži nič, len bojkot," prízvukuje Blaha.

Podľa podpredsedu parlamentu sa pani Čaputová môže aj hodiť o zem, ale my nemáme jediný dôvod baviť sa s nepriateľskými a oligarchickými médiami. "Ja viem, že je to škrt cez ich rozpočet, lebo cez Markízu a N-ko robili svoju extrémnu politiku, ale máte smolu, pani prezidentka, my vám pri vašich fraškách asistovať nebudeme." 

AKTUÁLNE Parlament odvolávať Blahu NEBUDE!
Ľuboš Blaha (Smer-SD) zostáva podpredsedom Národnej rady SR. Parlamentu sa nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu k jeho odvolávaniu, informuje TA3. Zablokovali ju koaliční poslanci, ktorí neschválili jej program. Proti odvolávaniu bolo 78... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Blaha šokuje

Blaha sa však pozastavuje nad tým, že prezidentka za slobodu médií nebojovala vtedy, keď Matovičovci zatvárali alternatívne weby. 

"Vy sama ste zakázali vstup Hlavných správ na vaše tlačovky. A teraz moralizujete. Nie je vám trápne, aká ste pokrytecká?," vytasil sa s obvinením, nad ktorým by sa mala hlava štátu hlboko zamyslieť.

Téma výzdoby kancelárie je za nami...

"Téma výzdoby kancelárie je za nami, ešte raz ďakujem všetkým koaličným poslancom a osobitne ďakujem vám, priatelia, za vašu obrovskú podporu - veľmi si to vážim. Sľúbiť môžem jedno - nikdy sa nebudem hanbiť za národné ani ľavicové symboly. A neuhnem tým rozbesneným opozičným krikľúňom ani o milimeter. Ale, samozrejme, vždy budem robiť všetko preto, aby bol v koalícii pokoj," dušuje sa prostoreký politik. 

Keď tá, ktorá chcela ZATVÁRAŤ NEPOHODLNÉ WEBY, volá po REŠPEKTOVANÍ MÉDIÍ...
Prezidentka Zuzana Čaputová si na sociálnej sieti zamoralizovala, že význam médií je pre demokraciu nenahraditeľný, že odmieta ich delenie na ušľachtilé a nepriateľské a že všetky médiá, ktoré pôsobia na našom trhu v medziach zákona, sú... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Pokrytecká Čaputová

Premiér Robert Fico (Smer) dal na Úrade vlády preveriť povolenie na vstup a prácu novinárov z denníkov SME, Denník N, Aktuality.sk a televízie Markíza. Na túto správu okamžite zareagovala prezidentka Zuzana Čaputová. 

"Súčasťou práce médií je aj kritika politikov. Nám politikom to môže byť prirodzene nepríjemné. Ale význam médií presahuje tento náš diskomfort a je pre demokraciu nenahraditeľný. Médiá sú súčasťou krvného obehu demokracie a ich obmedzovanie alebo priškrcovanie by malo za následok jej odumieranie," skonštatovala prezidentka v reakcii na vyhlásenie premiéra.

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Ľuboš Blaha z incidentu, ktorá vo Zvolene uplynulú nedeľu vyvolali americkí vojaci, viní Zuzanu Čaputovú

Čaputová si po troch rokoch všimla, že naša spoločnosť zrejme nebola rozdelenejšia ako je dnes. "Preto odmietam a nemôžem podporovať delenie častí spoločnosti na viac alebo menej ušľachtilé, priateľské alebo nepriateľské," prízvukuje.

Podľa prezidentky sú odrazu všetky regulované subjekty, ktoré pôsobia na základe slovenskej právnej úpravy a v medziach zákona, legitímne subjekty. "Toto považujem za jedinú cestu k rešpektujúcemu sa spolužitiu, ktoré všetci tak potrebujeme," uzavrela Čaputová, ktorá zrazu volá po rešpektujúcom spolužití. Kde bolo to rešpektujúce spolužitie, keď NBÚ zabránil v činnosti alternatívnym médiám? Kde bola sloboda slova? Kde bola demokracia?

Viac v článku:

Čaputová reaguje na Fica: TOTO ODMIETAM! Zrazu?
Premiér Robert Fico (Smer) dal na Úrade vlády preveriť povolenie na vstup a prácu novinárov z denníkov SME, Denník N, Aktuality.sk a televízie Markíza. Na túto správu okamžite zareagovala prezidentka Zuzana Čaputová. "Médiá sú súčasťou krvného... Čítať ďalej
14 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik